ONGFest aduce împreună comunitățile

in Business, Recomandate 5 May 2015 268 Views

Peste 130 de organizații neguvernamentale din țară, dar și din țări din regiune participă la ONGFest 2015 care are loc între 8 și 10 mai. ONGFest sărbătorește organizațiile ce formează modele de comunități pentru schimbare în România. Fie că este vorba de comunități locale, comunități vulnerabile sau comunități de idei, organizațiile neguvernamentale inițiază și încurajează implicarea oamenilor pentru binele nostru, al tuturor.

ong

Comunitățile model promovează încrederea reciprocă, luarea deciziilor în mod democratic și transparent, participarea voluntară și solidaritatea. Aduc împreună oameni cu abilități diverse care se completează reciproc și permit mai ușor atingerea unor scopuri comune. Împreună, membrii comunității pot influența deciziile autorităților publice. Comunitățile permit integrarea socială și construirea încrederii reciproce. Comunitățile nu sunt izolate, ele comunică și se întrepătrund.

ONG-urile din comunități informează și formează cetățenii. Îi ajută să rezolve probleme și să își îmbunătățească viața. Mediază opinii și ajută cetățenii să găseasca soluțiile cele mai bune. Inițiază comunități model. Indiferent de domeniul de activitate, ONG-urile își pot promova comunitățile pe care le reprezintă și inițiativele lor și să încurajeze oamenii să fie alături de ele.

Pe 8 mai, la Biblioteca Națională a României, se vorbește despre comunități model din Europa, se schimbă bune practici. Este ziua dedicată networking-ului și dezbaterilor. Pe 9 și 10 mai, în Parcul Herăstrău (intrarea dinspre piața Charles de Gaulle), ONG-urile se prezintă în fața publicului larg și cheamă oamenii să se alăture comunităților.

Programul detaliat este disponibil aici.

Harta ONGFest poate fi vizualizată aici.

Lista organizațiilor participante poate fi consultată aici. 

Ediția 2015 a ONGFest reunește 130 de ONG-uri din România și 35 de ONG-uri din Bulgaria, Croația, Grecia, Letonia,  Norvegia, Polonia, Slovacia, Slovenia și Spania.

Puteți citi și:

37 de ONG-uri cer oprirea Legii Vânătorii

Ministerul Finanțelor nu va promova propunerea de plafonare a sponsorizărilor pentru ONG

Comentarii

comentarii