VIDEO Cum arată umbrela inteligentă care te anunță când va ploua

in Business 4 May 2016 581 Views

Cei care locuiesc în zone cu vreme capricioasă sau cei care uită să verifice prognoza meteo înainte de a ieși din casă ar putea beneficia de un nou produs inovator: umbrela inteligentă.

oombrela

Se numește oombrela și a fost dezvoltată de o echipă de designeri francezi. Mânerul său conține un dispozitiv care detectează temperatura, presiunea atmosferică, umiditatea și lumina. Le procesează, apoi le trimite către un smartphone.

Cu ajutorul unei aplicații pentru mobil, oombrela își anunță posesorul când urmează să plouă sau când acesta este pe cale de a o uita acasă. În plus, permite trimiterea datelor către întreaga comunitate de utilizatori de umbrele inteligente.

Umbrela inteligentă are și un design inovator

Pe lângă atributele de umbrela inteligentă, oombrela e confecționată dintr-un material special, care reflectă și proiectează lumina pe pereți, simulând aurora boreală. În plus, în vârf are un filet, ceea ce face să poată fi folosită ca suport pentru camere foto sau chiar ca crosă de golf.

Deocamdată, designerii nu produc oombrela la scară largă. Pentru aceasta, au nevoie de bani. Prin urmare, au creat o campanie pe KickStarter, prin care speră să strângă 60.000 de euro. În schimbul donațiilor, oferă diverse pachete. Pentru dispozitivul inteligent care poate fi montat pe orice umbrelă, utilizatorii trebuie să plătească 30 de euro. O umbrelă inteligentă costă 70 de euro, două – 140, iar patru – 250. În plus, cine vrea să ajungă să-i cunoască pe designeri și să petreacă o săptămână în Paris, trebuie să scoată din buzunare 1.000 de euro. Vor primi pentru suma aceasta și 3 oombrele.

Comentarii

comentarii