Oprescu: “In Bucuresti, poluarea este mai intensa noaptea decat ziua”

in Aer 19 December 2013 1,238 Views

In Bucuresti, poluarea, care este mai intensa noaptea decat ziua,  provine in special din trafic, si nu din industrie, concentratia de pulberi fine este in limite normale, iar Primaria Capitalei a cumparat, pentru supravegherea zgomotului, analizoare de zgomot, iar pentru monitorizarea aerului a achizitionat statii de verificare a noxelor din atmosfera, a spus Sorin Oprescu, in cadrul unui interviu online, realizat de adevarul.ro.

Poluarea, in Bucuresti, am constatat cu stupoare ca este mai mare noaptea decat ziua. Pentru combaterea acestui fenomen am luat in cadrul Primariei o serie de masuri de monitorizare a aerului si zgomotului, iar efectele poluarii incerc sa le elimin prin plantarea copacilor, prin construirea acoperisurilor verzi sau prin promovarea transportului verde”, a spus Sorin Oprescu.

Oprescu a specificat ca analizoarele dezgomot si statiile de masurare a noxelor din atmosfera sunt folosite zilnic, fiind controlate astfel in permanenta nivelurile de poluare fonica si atmosferica din Capitala.

Am dat dispozitie sa se spele rotile de la masinile care ies din santier. Unii respectă, altii nu. Cei care nu respecta primesc amenzi, anulate de judecatori. Monitorizez Bucurestiul in fiecare zi, in fiecare luna, si m-am dus catre acoperisurile verzi“, a mai spus Oprescu
Bucurestenii inspira zilnic resturile gazoase si cancerigene emise de cele aproximativ peste 2,5 milioane de automobile din oras. 70 % din impuritatile din aer provin din traficul auto.

Conform statisticilor Ministerului Mediului, bucurestenii inhaleaza lunar 273 de tone de praf pe kilometru patrat.

Comentarii

comentarii