Orange dă startul Săptămânii Voluntariatului, ediția 2014

in Apa, Business, Sol 6 November 2014 1,108 Views

 Până în 7 noiembrie, angajații Orange se vor implica în 2 proiecte de voluntariat: transformarea unei serii de cărți din Biblioteca Națională a României din București și Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj în format electronic pentru publicul larg și reciclare de telefoane mobile.

Până în 7 noiembrie, angajații Orange se vor implica în 2 proiecte de voluntariat: transformarea unei serii de cărți din Biblioteca Națională a României din București și Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj în format electronic pentru publicul larg și reciclare de telefoane mobile.

Orange continuă acțiunile din cadrul platformei sale de responsabilitate socială corporativă prin intermediul unei noi ediții a „Săptămânii Voluntariatului”. Proiectul își propune să mobilizeze angajații Orange, și nu numai, în activități de voluntariat pentru comunitate.

Până în 7 noiembrie, angajații companiei se vor implica în două proiecte de voluntariat: transformarea unei serii de cărți din Biblioteca Națională a României din București și Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj în format electronic pentru publicul larg și în format audio pentru persoanele cu dizabilități de vedere, precum și reciclare de telefoane mobile. Publicul larg este invitat să se alăture acestor inițiative și este așteptat, atât la cele două biblioteci pentru digitalizare, cât și în shop-urile Orange pentru aduce spre reciclare telefoane mobile folosite”, potrivit reprezentanților Orange România.

Orange a inițiat un parteneriat cu Biblioteca Națională a României și Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj, prin intermediul căruia și-a propus să transpună o parte din cărțile din fondul Bibliotecii în format digital și format audio. Compania se va implica în procesul de digitalizare și accesibilizare a cărților pentru public, atât cu resurse umane, prin implicarea voluntarilor, cât și cu know-how și sprijin tehnologic. Ulterior, cărțile vor fi disponibile abonaților pe site-ul bibliotecilor.

Am lansat primul program de voluntariat intern la Orange în urmă cu 12 ani. De atunci, mii de angajați Orange s-au implicat în proiecte comunitare și de la an la an ne-am propus inițiative mai îndrăznețe. Anul acesta, în Săptămâna Voluntariatului, am ales să ne concentrăm pe două proiecte strâns legate de inițiativele de digitalizare ale Orange și sperăm să ni se alature și alți membri ai comunității”, a declarat Veronica Dogaru, Corporate Communications Manager Orange România.

În cadrul activității de reciclare a telefoanelor mobile, voluntarii Orange își propun să recicleze peste 1000 de telefoane mobile, în doar 5 zile. Publicul larg este așteptat să se alăture acestui demers ecologic, în perioada 3-14 noiembrie, venind în orice shop Orange din țară pentru a recicla telefoane. Pentru fiecare telefon mobil reciclat, Orange va dona 1 euro către programul YouthBank al Asociației pentru Relații Comunitare (ARC). YouthBank încurajează responsabilizarea tinerilor, inițiativa civică și contribuie la dezvoltarea comportamentului responsabil al acestora, oferindu-le un cadru în care să lucreze împreună și să ia decizii privind comunitatea din care fac parte.

Biblioteca Națională a României s-a implicat, în ultimii ani, în programe și proiecte de digitizare care să mărească semnificativ accesul publicului la informare, educație și cultură. Am răspuns cu interes inițiativei companiei Orange de digitalizare a unor documente din colecțiile noastre speciale – cărți poștale vechi și cărți românești bibliofile – în cadrul ediției din acest an a Săptămânii Voluntariatului. Considerăm că acest parteneriat este un prilej de a promova ideea de voluntariat, de implicare și responsabilizare socială pentru cultură și educație”, a spus Claudia Șerbănuță, Manager al Bibliotecii Naționale a României.

Prin cele 4 direcții strategice ale programului său de responsabilitate socială – implicarea în comunitate, incluziunea digitală, protecția mediului și siguranța copiilor in mediul digital – Orange sprijină constant, de mai bine de 12 ani, cauze sociale, cultural-educative sau de mediu. Acțiunile de voluntariat reprezintă una dintre modalitățile prin care compania reușește să creeze impact pozitiv în comunitate, facilitând implicarea angajaților în astfel de activități și încurajându-i să susțină proiectele sociale în care cred. Programul Săptămâna Voluntariatului Orange se derulează cu sprijinul ONG-urilor și instituțiilor partenere.

Organizația noastră continua colaborarea pe care o are cu Orange. Ne bucură faptul că Orange Romania dorește să investească în tinerii din programul nostru, tineri care peste ani vor deveni lideri ai comunității”, a declarat Raluca Tripa, Coordonator Comunicare YouthBank România.

Comentarii

comentarii