Orașele vor energie verde

in Autoritati, Energie, Poluare, Slider homepage 25 September 2015 333 Views

96 de ora╚Öe au luat m─âsuri pentru a asigura tranzi╚Ťia c─âtre produc╚Ťia de energie ob╚Ťinut─â din surse regenerabile, conform unui raport publicat recent de organiza╚Ťia Carbon Disclosure Programe. 86% dintre acestea consider─â c─â lupta ├«mpotriva ├«nc─âlzirii globale creeaz─â ╚Öi oportunit─â╚Ťi economice.

09_25_renew_lead

Printre ora╚Öele care ╚Öi-au propus s─â foloseasc─â ├«n viitor doar energie ob╚Ťinut─â din surse regenerabile se num─âr─â Santa Monica,┬áSan Francisco┬á╚Öi Stockholm. Aspen, un ora╚Ö din Colorado, a reu╚Öit deja, din luna septembrie a acestui an, s─â foloseasc─â ├«ndeplineasc─â acest obiectiv.

Aproape o treime dintre cele 308 ora╚Öe care au raportat c─âtre CDP au adoptat ├«n 2014 m─âsuri pentru reducerea emisiilor de carbon rezultate din industria energetic─â. Cele mai multe dintre acestea au impus ╚Ťinte de reducere a cantit─â╚Ťii de energie neregenerabil─â folosit─â, au cump─ârat ╚Öi au inclus ├«n re╚Ťeaua public─â energie din surse regenerabile ╚Öi au finan╚Ťat proiecte solare comunitare de mari dimensiuni. Astfel, au reu╚Öit s─â asigure peste 3 sferturi din energia necesar─â din surse alternative.

Conor Riffle, reprezentant CDP, a explicat ce dificult─â╚Ťi pot ├«nt├ómpina ora╚Öele care ├«ncearc─â s─â fac─â aceast─â tranzi╚Ťie:

Una dintre cele mai mari provoc─âri ale ora╚Öelor este aceea c─â nu controleaz─â direct produc╚Ťia de electricitate sau energie. Cu toate acestea, ora╚Öele au g─âsit metode de a influen╚Ťa mixul energetic, descuraj├ónd folosirea de combustibili fosili. Pe m─âsur─â ce cresc emisiile de gaze cu efect de ser─â, e mai important ca niciodat─â s─â profit─âm de oportunit─â╚Ťile oferite de un viitor cu emisii reduse. Ora╚Öele sunt ├«n pozi╚Ťia ├«n care pot stimula tranzi╚Ťia.

Ce tipuri de energie folosim

Datele colectate de CDP arat─â faptul c─â folosim la nivel global un mix de diverse tipuri de energie: pentru producerea electricit─â╚Ťii, consumam c─ârbune, gaze, petrol, energie nuclear─â, energie hidro, biomas─â, energie eolian─â, geotermal─â ╚Öi solar─â.

America Latin─â consum─â ├«n mod preponderant energie hidro, pe c├ónd Europa are cea mai mare propor╚Ťie de energie eolian─â ╚Öi solar─â ├«n mixul energetic dintre toate regiunile lumii.

Pe de alt─â parte, Asia ╚Öi Pacificul au cel mai mare poten╚Ťial de absorb╚Ťie a energiei din surse nepoluante.

Ora╚Öele au nevoie de investi╚Ťii private

Reprezentan╚Ťii a 43 dintre ora╚Öele care au raportat c─âtre CDP au declarat c─â au nevoie de investi╚Ťii din sectorul privat pentru a sus╚Ťine proiectele de produc╚Ťie a energiei regenerabile.

Conform unei estim─âri a firmei de consultan╚Ť─â McKinsey, vom investi ├«n infrastructur─â 57 de trilioane de dolari, p├ón─â ├«n 2030. Ar fi nevoie de doar 1 la fiecare 8.000 de dolari pentru ca ora╚Öele care raporteaz─â mixul energetic s─â ├«╚Öi poat─â ├«ndeplini obiectivele referitoare la consumul┬á de energie regenerabil─â.

Afla╚Ťi din infograficul de mai jos ╚Öi alte detalii despre viziunea ora╚Öelor vis-a-vis de┬áviitorul energetic:

 

Citește și:

Încă 9 companii de top vor folosi doar energie regenerabilă

Greenpeace: până în 2050, vom produce doar energie regenerabilă

├Än ce ╚Ť─âri e profitabil s─â investe╚Öti ├«n regenerabile

Investi╚Ťiile din regenerabile, la un pas de colaps

Regenerabilele ├«nlocuiesc cu succes centralele nucleare ├«n ╚Ť─ârile cele mai populate ale lumii

Jumătate din electricitatea Uniunii Europeane va proveni din surse regenerabile până în 2030

Comentarii

comentarii