Orașul New York a declarat urgență climatică

in Schimbări Climatice 2 July 2019 612 Views

Autoritățile orașului New York au declarat urgență climatică într-un efort de a mobiliza eforturile locale și naționale de combatere a crizei climatice.

Consiliul orașului New York a adoptat legislația miercurea trecută, cerând un răspuns imediat la criza climatică mondială. Legea face referire la mai multe raporturi despre schimbările climatice și impacturile lor, menționând că evenimentele meteo extreme aduse de temperaturile în creștere demonstrează că planeta este „prea fierbinte pentru a fi un mediu sigur.”

„Statele Unite ale Americii a contribuit în mod disproporționat la urgența climatică și a obstrucționat în mod repetat eforturile globale de tranziție către o economie verde, așadar poartă o responsabilitate extraordinară de a aborda rapid amenințările existențiale.”

De obicei, declarația urgenței climatice nu conține măsuri legislative despre cum schimbările climatice pot fi încetinite, însă funcționează ca un simbol al angajamentului municipalităților de a combate criza climatică cu viitoare legi.

New York-ul vrea să interzică construcția clădirilor din sticlă şi oţel pentru a lupta cu schimbările climatice

Peste 670 de orașe și municipalități din 15 țări au declarat urgență climatică, conform Innovation for Cool Earth Forum. Doar 18 dintre aceste guverne locale se află în SUA.

În luna mai a acestui an, Marea Britanie a devenit primul stat care să declare stare de urgență climatică, după o serie de proteste organizate de Extinction Rebellion.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii