Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

O asociație face ore de nutriție în școlile din România

Asociația ABC-ul Nutriției organizează ore de mâncat sănătos în România, în timpul cărora copiii de la grădiniță sau elevii din școli generale și licee învață bazele nutriției și principiile unei vieți echilibrate.

nutriție

Programul „Ora de nutriție” a luat naștere în toamna anului școlar 2016/2017, la inițiativa nutriționistei Iulia Manole, și a fost conceput de medici și tehnicieni nutriționiști, psihologi și specialiști  în educație. Lecțiile au un stil de predare interactiv și non formal, menit să acopere diverse tipuri de învățare.

„Consider că așa cum învățăm să scriem, să vorbim și să calculăm corect, așa este necesar să ne și hrănim corect. Am folosit termenul de a ne hrăni, în loc de a mânca, pentru a evidenția ideea că nu orice mâncăm aduce un beneficiu corpului. Or din ce am observat în cercetarea inițiată de noi, copiii din școlile din București își doresc să mănânce mai sănătos, însă alegerile alimentare nu sunt cele mai fericite”, subliniază Daniela Dinică, tehnician nutriționist și coordonatorul proiectului.

Statisticile oficiale plasează România pe locul doi în clasamentul țărilor europene în ceea ce privește obezitatea infantilă. În același timp, din punct de vedere al populației adulte, România se plasează între cele mai puțin obeze populații europene.

naturafresh.ro

În prezent, „Ora de nutriție” se desfășoară în cadrul orelor de dirigenție, acolo unde profesorii au avut deschiderea. Timp de șapte săptămâni, într-o oră pe săptămână, copiii învață despre cum să-și asculte corpurile și să le întâmpine nevoile, despre bazele nutriției și despre principiile unei vieți echilibrate, dar și despre cum să dezvețe obiceiuri nocive și cum să sădească obiceiuri noi. În curricula acestei discipline apar și ore dedicate sănătății comunității și sănătății Planetei.

„Pe viitor, ne dorim ca această oră de nutriție să fie integrată de către Ministerul Educației ca oră de sine stătătoare în curicula școlară. De asemenea, ne dorim ca pe perioada verii să rămânem alături de ei și să dezvoltăm o aplicație prin care să aibă acces la sfaturi de nutriție, sport și de ce nu, chiar un boot camp în cadrul căruia să învețe mai multe despre nutriție”, adaugă Daniela Dinică, technician nutriționist și coordonator al programului.

Până acum, asociația ABC-ul Nutriției a desfășurat programul în nouă școli și două licee din București și Constanța, unde a adunat 25 de traineri voluntari specialiști în educație, psihologie și nutriție, care au educat peste 2.200 de elevi.

spot_img

Ultimele știri