100 milioane euro pentru hidrocentrale pe raul Neretva

in Energie 31 August 2009 97 Views

Autoritatile din Bosnia si Herzegovina au concesionat Grupului EFT, care actioneaza in domeniul energiei, dreptul de a construi si administra hidrocentrala Ulog de pe raul Neretva, investitia ridicandu-se la circa 100 milioane de euro, informeaza un comunicat al companiei, citat de Agerpres.

Potrivit presedintelui EFT, Vuk Hamovic, hidrocentrala Ulog va avea o capacitate de 35 de MW si o productie anuala de 76 GW-h. "Valoarea acestei investitii, care ne asteptam sa intre in functiune in 2013, se ridica la aproximativ 100 de milioane de euro. Ca toate celelalte centrale noi ridicate ca investitii ale Grupului EFT, si aceasta va fi construita in concordanta cu directivele Uniunii Europene in materie de protectia mediului", a spus Hamovic.

EFT este principalul investitor strain in sectorul energetic din Bosnia si Herzegovina. Pana in prezent, compania a construit cu succes tunelul de fuga Fatnicko Polje – Bileca si a dezvoltat mina de carbuni de la Stanari, unde construieste o termocentrala de 420 megawati. Valoarea totala a acestei investitii depaseste 650 milioane de euro.

Grupul EFT este principalul comerciant in domeniul energiei din Europa centrala si de sud-est, furnizand energie companiilor electrice de stat si consumatorilor industriali. In 2008, a avut o cifra de afaceri de 975 milioane de euro. In Romania, EFT este al doilea mare trader de energie. In 2008, a livrat 2,43 milioane MWh de energie, iar in prezent se concentreaza asupra extinderii bazei sale de clienti din sectorul industrial romanesc.

Comentarii

comentarii