Pact istoric: marile companii vor lua măsuri pentru reducerea poluării cu plastic în Marea Britanie

in Poluare 30 April 2018 81 Views

Peste 40 de companii au semnat un pact pentru reducerea poluării cu plastic în Marea Britanie până în 2025.

pact ambalaje plastic uk

Inițiat de organizația britanică WRAP, UK Plastics Pact este semnat de peste 40 de producători de bunuri de larg consum, cum ar fi Coca Cola, Lidl, Pepsico, P&G și Unilever, alături de ONG-uri și autorități locale.

Printre angajamentele luate de companii se numără:

  • Eliminarea ambalajelor din plastic de unică folosință care nu sunt necesare printr-un design mai bun;
  • Reciclarea sau compostarea a 70% dintre ambalajele din plastic;
  • Toate ambalajele din plastic vor fi reciclabile sau compostabile;
  • 30% dintre ambalaje vor include materiale reciclate.

Directorul WRAP, Marcus Gover, a explicat că singurul mod în care putem rezolva problema poluării cu plastic este printr-un angajament comun.

„Este ceea ce face UK Plastics Pact unic. Unește pe toată lumea, companii și organizații care au dorința să ia măsuri legate de poluarea cu plastic. Nu vom avea vreodată un moment mai potrivit să acționăm, iar împeună putem face asta.”

Pactul a fost apreciat de organizațiile ecologice. Julian Kirby, campaigner la Friends of the Earth, a explicat pentru BBC că guvernul Marii Britanii trebuie să se implice pentru a asigura că măsurile vor fi implementate.

„Pentru a descuraja industria din a folosi plastic virgin și pentru a crește rata de reciclare și refolosire a materialului, ar trebui să fie introduse reglementări și taxe.”

Printre obiectivele pactului se numără încurajarea modelelor de business inovatoare, consolidarea sistemului de reciclare și asigurarea că ambalajele din plastic pot fi reciclate eficient, îndreptându-se spre un sistem circular în care plasticul este refolosit în loc să ajungă în mediul înconjurător.

carturesti.ro

Conform organizației Ellen MacArthur Foundation, 95% dintre ambalajele de plastic din întreaga lume sunt folosite doar o dată. Poluarea cu plastic este una dintre cele mai mari probleme la nivel global, contaminând întreaga planetă și afectând viața sălbatică, în special viețuitoarele marine.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii