Pakistanul a doborât recordul mondial pentru cea mai călduroasă zi din luna aprilie: peste 50 de grade Celsius

in Biodiversitate 4 May 2018 51 Views

Un oraș din Pakistan a doborât luni recordul mondial pentru cea mai călduroasă zi de aprilie, când temperatura a fost de 50,2 grade Celsius, cea mai mare înregistrată vreodată în această lună. Uluitoarea temperatură a fost raportată pe 30 aprilie în orașul Nawabshah aflat în sudul țării, în provincia Sindh, și a fost confirmată de Departamentul Meteorologic din Pakistan.

Un val de căldură, care amenință să devină noul normal, a lovit o mare parte din planetă, din Asia de Sud, în Europa și unele părți din SUA, dar Pakistanul este cel mai afectat stat.

Locuitorii orașului Nawabshah au suportat cu greu această temperatură, care a făcut ca numărul insolațiilor sau al leșinurilor să crească.

Nawabshah a înregistrat un alt record în luna martie, când temperaturile au urcat la 45,5 de grade Celsius. Zone din India și din Rusia de Est au avut de asemenea, propriile recorduri de temperatură în luna aprilie, pe măsură ce valul de căldură se deplasează înainte de venirea sezonului musonic. Din păcate, se pare că aceste temperaturi vor fi frecvente și vor deveni ceva comun. Un studiu realizat anul trecut a arătat că temperaturile din India au crescut cu jumătate de grad în ultimii 50 de ani, și nu previziona vreo schimbare în acest sens.

În 2011, orașul Santa Rosa din Mexic a declarat că a atins 51 de grade Celsius, dar această temperatură nu a fost niciodată confirmată oficial. Însă, măsurătorile din Pakistan sunt considerate corecte. Cu toate acestea, pentru ca cifra să se califice ca un record mondial, Organizația Mondială de Meteorologie va trebui să verifice această temperatură. Recordul anterior de căldură din aprilie al Pakistanului a fost stabilit anul trecut, când temperaturile au urcat la 50 °C.

Anul trecut, Pakistan s-a numărat printre 10 cele mai vulnerabile țări la schimbarea climei.

Comentarii

comentarii