Pandora, cel mai mare producător mondial de bijuterii, va folosi doar aur şi argint reciclat

in Business 2 June 2020 214 Views

Pandora a devenit primul mare producător de bijuterii care va folosi doar aur şi argint reciclat în produsele sale şi va înceta să mai folosească metale noi extrase din mină, potrivit Financial Times.

Cel mai mare producător mondial de bijuterii după volum, Pandora folosește deja cea mai mare parte de argint și aur reciclat în produsele pe care le face, însă încearcă să-i facă pe toți furnizorii să ajungă la o pondere de 100% a metalelor preţioase reciclate, a declarat Alexander Lacik pentru Financial Times.

Noua politică a Pandora, care va intra în vigoare din 2025, va ajuta compania daneză să îşi respecte angajamentele în materie de protejarea mediului şi o va face mai atractivă în rândul investitorilor interesaţi de activele care îndeplinesc standardele ridicate în materie de mediu înconjurător, guvernanţă şi politici sociale.

„Trebuie să ajungem mai adânc în propriul nostru lanț de aprovizionare. Aceştia (furnizorii – n.red.) au cumva o cale de urmat. Acesta va reduce din CO2 și va reduce poluarea. Sperăm că este un apel la acțiune pentru partenerii noștri și alte persoane”, a adăugat el.

Pandora doreşte să devină neutră din punct de vedere al carbonului până în 2025, iar în prezent aurul şi argintul reciclat au o proporţie de 71% în producţia sa de bijuterii. Aceasta în condiţiile în care 15% din argintul existent la nivel mondial provine din reciclare chiar dacă emisiile sunt la o treime faţă de cel scos din mină.

Aurul reciclat are emisii de 600 de ori mai mici decât aurul minat, potrivit Pandora. Lacik a spus că cea mai mare provocare ar fi creșterea ofertei de argint reciclat, principalul metal folosit de Pandora.

Potrivit Consiliului Mondial al Aurului (WGC), emisiile anuale de carbon ale pieţei globale de aur sunt echivalente cu aproximativ 126 milioane de tone de CO2, iar o treime din această cantitate provine direct de la operaţiunile de minerit şi topitorii.

„Cererea nu a fost atât de mare. Pentru că suntem cel mai mare producător de bijuterii din lume, credem că putem să facem o mutare care să stimuleze cererea”, a adăugat el, subliniind că între metalul reciclat și cel minat există o diferență de preț redusă sau deloc.

Pandora spune că nu mizează pe creşterea vânzărilor prin această măsură, iar Lacik a spus că grupul danez poate chiar să aibă nevoie să înveţe clienții că nu există nicio diferență între metalele prețioase minate și reciclate, care pot fi reutilizate de multe ori.

Bijuteriile Pandora sunt distribuite în peste 100 de ţări, de pe şase continente, prin aproximativ 7.500 de puncte de vânzare, incluzând peste 2.700 de magazine-concept.

Fondată în 1982 şi având sediul în Copenhaga, Danemarca, Pandora are peste 26.000 de angajaţi.

Comentarii

comentarii