Emisiile de carbon a 58 de companii din România vor fi reduse cu 8.800 de tone pe an

in Business, Energie, Poluare 18 August 2020 86 Views

E.ON a dezvoltat ├«n Rom├ónia, din anul 2018 ╚Öi p├ón─â ├«n prezent, un num─âr de 74 de proiecte de producere a energiei solare pentru clien╚Ťi din sectoare variate ale economiei. Dintre acestea, 29 de proiecte au fost finalizate iar alte 45 de proiecte sunt ├«n prezent ├«n diverse stadii de dezvoltare. Odat─â cu finalizarea proiectelor pe care compania le are ├«n curs de dezvoltare la acest moment, produc╚Ťia total─â de energie fotovoltaic─â va ajunge la 20.000 MWh pe an, iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu 8.800 tone pe an.

├Än cadrul proiectelor au fost montate deja circa 25.000 de panouri fotovoltaice pentru 58 de companii din cele mai performante industrii precum auto, chimie ┼či petrochimie, alimentar─â, centre de logistic─â, centre comerciale ┼či cl─âdiri de birouri, mari retaileri, produc─âtori industriali din industrii diverse. Puterea nominal─â total─â a centralelor fotovoltaice predate la cheie de E.ON este de 6.734 kWp, iar produc╚Ťia acestora este de 9.550 MWh pe an.

Adoptarea solu╚Ťiilor noastre de generare fotovoltaic─â de c─âtre companii rom├óne╚Öti, lideri ├«n sectoarele lor, arat─â c─â suntem pe drumul cel bun. Numai prin proiectele finalizate p├ón─â acum vor fi reduse emisiile de dioxid de carbon cu peste 6 mii de tone pe anÔÇŁ, a declarat C─ât─âlin Iordache, Director General al E.ON Energie Rom├ónia.

Astfel, pentru Dedeman, E.ON este ├«n curs de a finaliza instalarea a 16 centrale fotovoltaice la magazinele companiei care vor genera 3.750 MWh anual. Puterea total─â instalat─â va fi de peste 3 MWp ╚Öi va asigura aproximativ 30% din consumul anual de energie electric─â necesar desf─â╚Öur─ârii activit─â╚Ťii magazinelor. Reducerea emisiilor de CO2 este estimat─â la 1.177 tone pe an.

Pentru compania bistri╚Ťean─â TeraPlast, compania a finalizat recent instalarea unuia dintre cele mai mari sisteme de generare a energiei fotovoltaice montate pe acoperi┼čuri din Rom├ónia. Prin acest sistem de energie fotovoltaic─â, care produce 2.420 MWh pe an, Teraplast ├«╚Öi va asigura 11% din energia electric─â necesar─â din surse regenerabile ╚Öi ├«╚Öi va reduce emisiile de CO2 pe termen lung, p├ón─â la 660 de tone pe an. Sistemele de pe acoperi╚Öuri au o putere nominal─â de maxim 1.936 kWp putere instalat─â tensiune continu─â ╚Öi 1.600 kWp putere instalat─â tensiune alternativ─â. Parteneriatul cu Teraplast continu─â, la acest moment afl├óndu-se ├«n curs de implementare dou─â noi proiecte fotovoltaice, unul ├«n municipiul Bistri╚Ťa ╚Öi altul ├«n ora╚Öul B─âicoi.

Un alt exemplu este parteneriatul cu compania vâlceană Don Pedro, companie producătoare de hârtie tissue, pentru realizarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice, care va produce un total 767 MWh pe an, reprezentând 25-30% din necesarul total de energie al companiei.

Comentarii

comentarii