Pantone a lansat o campanie care atrage aten╚Ťia asupra declinului recifelor de corali

in Biodiversitate 9 June 2019 116 Views

Pantone a lansat o campanie care trage un semnal de alarm─â privind declinul recifelor de corali, utiliz├ónd nuan╚Ťele de culori pe care coralii le cap─ât─â c├ónd sunt pe moarte.

┬ęPantone/The Ocean Agency

În 2016, o echipă Ocean Agency a surprins un recif de corali din Noua Caledonie care căpătase culori vibrante din cauza unui val de căldură oceanic.

├Än parteneriat cu The Ocean Agency ╚Öi Adobe, Pantone Color Institute a lansat o parte dintre aceste culori ├«ntr-o campanie menit─â s─â atrag─â aten╚Ťia asupra situa╚Ťiei critice ├«n care se afl─â recifele de corali ale lumii.

Richard Vevers, fondator ╚Öi director The Ocean Agency, a explicat c─â ├«n ├«ncercarea de a supravie╚Ťui valurilor de c─âldur─â oceanice, coralii produc uneori chimicale colorate puternic care func╚Ťioneaz─â ca protec╚Ťie solar─â ├«mpotriva c─âldurii.

Coralii se vindecă în 9-12 ani după un episod de albire

Pantone ╚Öi Adobe au analizat ├«nregistrarea pentru a identifica nuan╚Ťele coralilor.

ÔÇ×Dac─â toat─â lumea ar fi putut s─â vad─â lucrurile la care am asistat ├«n timpul celui de-al treilea eveniment de albire global, nu ar mai exista probabil nicio persoan─â care s─â nu sus╚Ťin─â supravie╚Ťuirea acestui ecosistem care ad─âposte╚Öte o p─âtrime din toat─â via╚Ťa oceanic─â ╚Öi sus╚Ťine jum─âtate de miliard de oameni prin hran─â ╚Öi venituri.ÔÇŁ

Campania Glowing, Glowing, Gone va include o provocare de design, prin care brandurile sunt invitate s─â ├«╚Öi arate sus╚Ťinerea pentru m─âri prin utilizarea noilor culori.

Conform unui studiu publicat luna trecut─â, ├«ncerc─ârile localizate de a reduce poluarea recifelor de corali nu ├«i va salva f─âr─â un efort mondial de reducere a ├«nc─âlzirii globale. Un alt studiu recent atr─âgea aten╚Ťia c─â num─ârul puilor de corali din Marea Barier─â de Corali a sc─âzut cu 89% de c├ónd au avut loc evenimente de albire f─âr─â precedent ├«n 2016 ╚Öi 2017.

Comentarii

comentarii