Papa Francis le cere companiilor petroliere s─â gr─âbeasc─â tranzi╚Ťia c─âtre energie regenerabil─â

in Poluare 13 June 2018 6 Views

Papa Francis le-a cerut companiilor petroliere s─â gr─âbeasc─â tranzi╚Ťia c─âtre energie regenerabil─â ├«n cadrul unei conferin╚Ťe care a avut loc la Vatican.

Papa Francis s-a adresat șefilor Exxon Mobil, Eni și BP, declarând că gazele de seră în creștere sunt o sursă de îngrijorare reală.

ÔÇ×Totu╚Öi ╚Öi mai ├«ngrijor─âtoare este c─âutarea continu─â pentru noi rezerve de combustibili fosili, pe c├ónd Acordul de la Paris a cerut clar men╚Ťinerea majoritatea combustibililor fosili sub p─âm├ónt. De aceea trebuie s─â vorbim ├«mpreun─â ÔÇô industrie, investitori, cercet─âtori ╚Öi consumatori ÔÇô despre tranzi╚Ťie ╚Öi c─âutarea alternativelor. Civiliza╚Ťia are nevoie de energie, dar utilizarea energiei nu trebuie s─â distrug─â civiliza╚Ťia.ÔÇŁ

Schimb─ârile climatice sunt o provocare de ÔÇ×propor╚Ťii epocaleÔÇŁ, a declarat Papa Francis, ad─âug├ónd c─â lumea are nevoie de m─âsuri care s─â combat─â poluarea, s─â elimine s─âr─âcia ╚Öi s─â promoveze justi╚Ťia social─â.

Conferin╚Ťa, ╚Ťinut─â ├«n spatele u╚Öilor ├«nchise la Academia Pontifical─â de ╚śtiin╚Ťe din Vatican, a adus ├«mpreun─â directori ╚Öi investitori din domeniul petrolului, precum ╚Öi exper╚Ťi ai Vaticanului care confirm─â ipoteza c─â schimb─ârile climatice sunt cauzate de activitatea uman─â.

ÔÇ×╚śtim c─â provoc─ârile cu care ne confrunt─âm sunt interconectate. Dac─â vom elimina s─âr─âcia ╚Öi foametea… cei mai mult de un miliard de oameni care tr─âiesc ├«n prezent f─âr─â electricitate au nevoie de acces la ea. Dorin╚Ťa noastr─â de a asigura energie pentru toat─â lumea nu trebuie s─â duc─â la un efect nedorit de spiral─â al schimb─ârilor climatice extreme din cauza cre╚Öterii catastrofale a temperaturilor globale, a mediilor mai aspre ╚Öi a nivelurilor ridicate de s─âr─âcie.ÔÇŁ

Printre cei 50 de participan╚Ťi s-au num─ârat Darren Woods, CEO ExxonMobil, Claudio Descalzi, director ENI Italia, Bob Dudley, CEO BP, Eldar Saetre de la Equinor, Vicki Hollub de la Occidental Petroleum, ╚Öi al╚Ťi investitori.

bestkids.ro

Papa Francis a explicat c─â tranzi╚Ťia c─âtre energie curat─â ╚Öi accesibil─â este o ÔÇ×sarcin─â pe care o dator─âm milioanelor de fra╚Ťi ╚Öi surori din jurul lumii, ╚Ť─ârilor s─ârace ╚Öi genera╚Ťiilor care vor urma.ÔÇŁ, cer├ónd implicarea ├«ntr-un proiect global, pe termen lung.

ÔÇ×Problemele de mediu ╚Öi legate de energie au acum un impact ╚Öi o amploare global─â.ÔÇŁ

Companiile de petrol ╚Öi gaze naturale se bazeaz─â pe o cre╚Ötere a cererii de gaze naturale, mai pu╚Ťin poluante ca petrolul, ╚Öi mai pu╚Ťin pe energia regenerabil─â pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de ser─â, st├órnind criticile activi╚Ötilor ╚Öi ale investitorilor care le cer o implicare mai mare ├«n respectarea Acordului de la Paris.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Bra╚Öov ╚Öi a terminat Facultatea de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii. Scrie, face fotografii pe film ╚Öi viseaz─â la o lume ├«n care omul ├«╚Öi re├«ntoarce sufletul c─âtre natur─â.

Comentarii

comentarii