Papa Francis va primi o donație caritabilă de 1 milion de dolari dacă devine vegan în timpul Postului Paștelui

in Revista presei 12 February 2019 232 Views

Papa Francis a primit o provocare în cadrul unei campani de mediu: dacă va deveni vegan în timpul Postului Paștelui, va primi o donație de 1 milion de dolari pentru fundația aleasă de el.

Campania Million Dollar Vegan este condusă de o elevă în vârstă de 12 ani din California, Genesis Butler. Campania are ca scop promovarea consumului redus de produse animale pentru a combate schimbările climatice. Butler, care este vegană de la vârsta de șase ani, a explicat pentru The Guardian motivele din spatele alegerii unei diete pe bază de plante.

„Dacă le spun oamenilor despre daunele pe care industria producției animaliere le aduce planetei, atunci unii dintre ei vor să devină vegani. Le spun și despre sănătate și despre cum veganismul poate preveni cancerul, boli ale inimii și diabetul, sau despre cum animalele trebuie să moară și să sufere.”

Matthew Glover, CEO Million Dollar Vegan și co-fondator al campaniei Veganuary, a declarat că Papa a fost selectat pentru poziția de lider în ceea ce privește mediul și influența sa, în special în America de Sud.

„Lansăm această campanie care este îndrăzneață în mod deliberat pentru a trezi liderii globali din complezența lor. Suntem recunoscători că Papa Francis a luat atitudine și de aceea îi cerem cu umilință să încerce veganismul în Postul Paștelui și să dea un exemplu de cum fiecare dintre noi își poate alinia principiile de grijă și compasiune cu acțiunile noastre.”

Banii au fost donați de către Blue Horizon Inernational Foundation, din cadrul Blue Horizon Corporation, care investește în companiile producătoare de alimente pe bază de plante.

Săptămâna trecută, în cadrul unei întâlniri cu studenții și profesorii de la Academia Alfonsiana, Institutul Superior de Teologie Morală, din Roma, Papa Francisc a lansat un apel credincioşilor să conştientizeze păcatele comise împotriva mediului înconjurător. Acesta s-a declarat empatic cu urgențele din punct de vedere ecologic din lume, descriindu-le ca „ţipătul pământului, violat şi rănit în mii de feluri prin exploatarea egoistă a omului”.

În 2015, Papa Francisc a emis o enciclică asupra mediului înconjurător (prima de acest gen din istoria Vaticanului), intitulată „Laudato si” (Slavă Ţie), în cadrul căreia încuraja „schimbări în stilul de viaţă, în producţie și consum, pentru a combate încălzirea globală”.

Comentarii

comentarii