Papa Francisc: Pământul nu poate fi stors ca o portocală

in EcoLIFESTYLE, Schimbări Climatice 13 October 2020 243 Views

Papa Francisc a transmis un mesaj pentru acțiuni urgente pentru protejarea Pământului, în cadrul „Countdown”, un eveniment organizat de platforma de conferințe TED. Suveranul pontif a îndemnat investitorii să excludă companiile care nu țin cont de impactul asupra mediului și a subliniat că Pământul nu poate fi stors ca o portocală.

Activiști, artiști, celebrități şi politicieni din întreaga lume au participat online, în weekend, la o iniţiativă climatică al cărei scop a fost de a evidenția acțiunile posibile la toate nivelurile pentru combaterea încălzirii globale.

Denumit „Countdown” (Numărătoare inversă), evenimentul a fost organizat de platforma de conferințe TED și a găzduit aproximativ 50 de oratori.

„Știința ne spune, în fiecare zi cu mai multă precizie, că este necesar să acționăm urgent – nu exagerez, știința spune asta – dacă vrem să avem speranța să evităm schimbările radicale ale climei și catastrofele”, a transmis Papa Francisc într-un video, uitându-se fix în cameră.

Acesta a descris trei căi de acțiune: promovarea educației despre mediu, pe baza datelor științifice și a abordării etice; asigurarea apei potabile și a alimentelor prin agricultura sustenabilă; promovarea transformării surselor de energie de la cele pe bază de combustibili fosili la cele verzi.

„Mai avem doar câțiva ani – oamenii de știință calculează mult mai puțin de 30 – pentru a reduce drastic emisiile de gaze cu efect de seră în atmosferă”, a mai adăugat acesta, subliniind că tranziția trebuie să țină cont de impactul asupra săracilor, a populației locale și a celor care muncesc în industria energiei.

El a făcut un apel la investitori să excludă companiile care nu țin cont de mediu, așa cum au făcut deja multe organizații ținând cont de credință.

„De fapt, trebuie să avem grijă de Pământ, să-l cultivăm și să-l protejăm; nu putem să continuăm să-l stoarcem ca pe o portocală”, a subliniat suveranul.

Pe lista invitaţilor s-au numărat, de asemenea, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, activistul Xiye Bastida, actoriul Chris Hemsworth şi fostul vicepreşedinte american Al Gore.

Citește și: 
Papa Francisc, către activista pentru mediu Greta Thunberg: „Mergi înainte!”

Papa Francisc: Nu suntem conștienți că păcătuim față de mediu

Papa Francisc: Fiecare dintre noi trebuie să fie responsabil pentru viitorul Planetei

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii