Papa Francisc: Fiecare dintre noi trebuie s─â fie responsabil pentru viitorul Planetei

in EcoLIFESTYLE 6 September 2018 61 Views

Papa Francisc, care a ├«ncurajat de multe ori lupta fa╚Ť─â de ├«nc─âlzirea global─â, a f─âcut recent un apel ca oamenii s─â colaboreze pentru a proteja oceanele de de╚Öeurile din plastic. De asemenea, acesta a subliniat c─â este esen╚Ťial ca toat─â lumea s─â aib─â acces la ap─â potabil─â.

Papa Francisc: Fiecare dintre noi trebuie s─â fie responsabil pentru viitorul Planetei

ÔÇ×Nu putem permite ca m─ârile ╚Öi oceanele noastre s─â fie transformate ├«n c├ómpuri plutitoare de plastic. Trebuie s─â ne rug─âm ca ╚Öi cum totul ar depinde de voin╚Ťa lui Dumnezeu ╚Öi s─â muncim ca ╚Öi cum totul ar depinde de noiÔÇŁ, a spus Suveranul Pontif la ├«nceputul lunii septembrie, la Ziua de rug─âciune pentru crea┼úie.

Papa Francisc s-a adresat celor 100 de lideri de afaceri invita╚Ťi la Vatican pentru aceast─â ocazie, spun├ónd c─â ÔÇ×fiecare dintre noi trebuie s─â fie responsabil pentru al╚Ťii ╚Öi pentru viitorul planetei noastreÔÇŁ, potrivit Reuters.

“Din nefericire foarte multe eforturi pentru protejarea oceanelor sunt z─âd─ârnicite de lipsa reglement─ârilor ┼či a controalelor eficiente, ├«n special ├«n ceea ce prive┼čte protec┼úia zonelor marine interna┼úionale, aflate ├«n afara apelor teritoriale ale diferitelor state”, a ad─âugat el, preciz├ónd c─â “trebuie s─â ac┼úion─âm ca ┼či c├ónd totul depinde doar de noi”.

Green Report Shop Produse Cosmetice ECO

Potrivit datelor de╚Ťinute de Na╚Ťiunile Unite, opt milioane de tone de plastic intr─â ├«n ocean ├«n fiecare an, ucig├ónd via╚Ťa marin─â ╚Öi intr├ónd ├«n lan╚Ťul trofic. Oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â au solicitat restric╚Ťii mai severe ├«n ceea ce prive╚Öte de╚Öeurile de plastic, iar ├«n luna decembrie, aproape 200 de na╚Ťiuni au fost de acord s─â limiteze poluarea cu plastic a oceanelor.

Papa Francisc s-a al─âturat celor care sunt de p─ârere c─â ├«nc─âlzirea global─â este, cel pu╚Ťin par╚Ťial, produs─â de om ╚Öi a l─âudat cercet─âtorii care lucreaz─â pentru a men╚Ťine temperatura P─âm├óntului sub control. ├Än 2015, el a scris un document numit ÔÇ×Laudato SiÔÇŁ (ÔÇ×L─âudat fieÔÇŁ) despre protejarea mediului ├«nconjur─âtor de ├«nc─âlzirea global─â.

Suveranul Pontif a mai subliniat că este esenţial ca toţi oamenii să aibă acces la apă potabilă.

ÔÇ×Lumea are o grav─â datorie social─â fa┼ú─â de cei s─âraci care nu au acces la ap─â potabil─â, pentru c─â astfel le este negat dreptul la via┼ú─â care ├«┼či trage r─âd─âcinile din dreptul lor inalienabil la demnitateÔÇŁ.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii