Cel mai mare parc de panouri solare va fi construit în California

in EcoLIFESTYLE 19 October 2016 392 Views

Cel mai mare parc de panouri solare va fi construit ├«n California, se va ├«ntinde pe 6.500 de hectare ╚Öi va furniza energie ├«n fiecare zi c├ót pentru un milion de locuin╚Ťe din Statele Unite.

Cel mai mare parc de panouri solare va fi construit în California

Kevin Smith, CEO-ul companiei SolarReserve, care este responsabil─â de acest proiect, a declarat c─â acest parc va genera ├«ntre 1.500 ╚Öi 2.000 de MWp, adic─â la fel c├ót o central─â nuclear─â, ceea ce este mult mai mult dec├ót orice alt─â instala╚Ťie de acest gen existent─â pe p─âm├ónt.

Investi╚Ťia de 5 miliare de dolari presupune 100.000 de oglinzi care capteaz─â razele soarelui ╚Öi le concentreaz─â ├«n 10 turnuri echipate cu sisteme de stocare a energiei solare sub form─â de sare lichid─â. Sarea lichid─â, ├«nc─âlzit─â la mai mult de 1.000 de grade, fierbe apa ╚Öi creeaz─â o turbin─â cu abur care poate face generatoarele s─â func╚Ťioneze 24/7.

├Än compara╚Ťie cu re╚Ťelele fotovoltaice, energia solar─â produs─â de parcurile de panouri solare poate fi folosit─â ╚Öi dup─â apusul soarelui.

ÔÇ×Vom avea capacitatea de a furniza energie din surse regenerabile care este disponibil─â la cerere, 24 de ore pe ziÔÇŁ, a declarat Kevin Smith, potrivit Eco Watch.

Cel mai mare parc de panouri solare va fi construit în California

SolarReserve opereaz─â deja un parc de panouri solare care alimenteaz─â 75.000 locuin╚Ťe din Nevada (acesta este primul de pe planet─â care utilizeaz─â tehnologia cu sare lichid─â la scar─â mare). Compania scrie pe site-ul s─âu c─â parcurile sunt realizate ÔÇ×complet f─âr─â emisiiÔÇŁ ╚Öi func╚Ťioneaz─â f─âr─â nevoia de gaz natural sau ulei ca sistem de rezerv─â.

CEO-ul a mai declarat c─â construc╚Ťia acestui parc va ├«ncepe abia peste doi sau trei ani. Odat─â realizat proiectul, acesta va crea ├«n jur de 3.000 de locuri de munc─â pentru aproximativ ╚Öapte ani.

Acest parc va fi cel mai mare construit p├ón─â acum, dar mai exist─â unele care furnizeaz─â cantit─â╚Ťi importante de energie electric─â. De exemplu, Longyangxia Dam Solar Park din China a fost construit ├«ntr-un interval de numai 9 luni ╚Öi produce 850 MWp. Solar Star din SUA acoper─â o suprafa╚Ť─â de circa 13 kilometri p─âtra╚Ťi ╚Öi furnizeaz─â 579 MWp.

Comentarii

comentarii