Iesenii asteptati pentru un nou sezon de pedalat “I’Velo”

in Business 11 April 2013 251 Views

Raiffeisen Bank si Asociatia Green Revolution, in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi lanseaza azi, programul de bike-sharing “I’Velo” la Iasi.  Centrul de inchiriere “I’Velo” va fi amplasat  langa statuia lui Mihai Viteaza, in vecinatatea Parcului Copou, si va pune la dispozitia iesenilor 50 de biciclete.

Din 2010, cand am lansat I’Velo, si pana in prezent putem spune ca am reusit sa aratam ca bicicleta nu este doar mijloc de agrement, in week-end, ci chiar mijloc de transport la si de la serviciu. Vrem sa ii incurajam pe oameni sa foloseasca in continuare cat mai mult bicicleta, sa isi lase masinile acasa si sa pedaleze pentru sanatatea lor si a orasului lor”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank

Centul “I’Velo” din Iasi este cel de-al patrulea deschis dupa cele din Constanta, Timisoara si Sibiu.

 Peste 700.000 de romani ne-au demonstrat in trei ani de I’Velo ca bicicleta este aleasa din ce in ce mai des atat ca mijloc de transport alternativ, cat si ca modalitate de recreere. Suntem bucurosi sa fim din nou alaturi de ieseni si asteptam cat mai multi biciclisti la centrul I’Velo din Parcul Copou pentru a arata in continuare ca romanii vor sa pedaleze”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Programul “I’Velo”, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Sibiu, Iasi si Constanta, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

Proiectul isi pastreaza modalitatea de inchiriere de anul trecut dar si componenta gratuita a programului. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit pe baza carnetului de elev,respectiv al talonului de pensie.

“I’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si are ca misiune introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos, cu impact minim asupra mediului.In cei 3 ani de functionare, programul  “I’Velo” a reusit sa scoata aproximativ 700 000 de romani la pedalat sia contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 1200 de tone.

In 2013, Raiffeisen Bank si Green Revolution pun la dispozitia utilizatorilor din capitala si 5 orase importante din tara 900 de biciclete si un sistem foarte simplu de inchiriere, pe baza de buletin.

In sezonul 2013, centrele “I‘Velo’’ vor putea fi gasite in Bucuresti – Parcul Herastrau, Tineretului si Izvor, Timisoara –  Parcul Copiilor, Iasi –Parcul Copou (langa statuia Mihai Viteazu), Brasov – Piata Sfatului si Constanta – Parcul Tabacariei.

De asemenea, “I’Velo” ofera in continuare, posibilitatea de a rezerva online bicicletele. Se poate inchiria un numar maxim de 3 biciclete, accesand site-ul www.ivelo.ro.

Comentarii

comentarii