Parcul Vacaresti, monitorizat cu camere de supraveghere

in Biodiversitate 14 July 2016 472 Views

Ca urmare a incendiilor de vegeta╚Ťie care au avut loc zilele trecute ├«n zona Lacului V─âc─âre╚Öti, Prim─âria Municipiului Bucure╚Öti (PMB)┬áa luat o serie de m─âsuri pentru a preveni┬áastfel de situa╚Ťii.

Vacaresti

Astfel, Prim─âria Municipiului Bucure╚Öti, prin Poli╚Ťia Local─â a Municipiului Bucure╚Öti, a amplastat pe unul din cele mai ├«nalte imobile din zon─â o camer─â video care permite monitorizarea ├«ntregii arii, astfel ├«nc├ót s─â poat─â fi identificate rapid eventualele focare de incendiu sau posibile fapte antisociale”, se arat─â ├«ntr-un comunicat al PMB.

Trei incendii au avut loc ├«n ultimele zile┬á├«n Parcul Natural V├úc├úre╚Öti: primul a afectat o suprafa╚Ť─â de 2.000 metri, ├«n zona apropiat─â de Sun Plaza, ├«n cursul nop╚Ťii a ars o suprafa╚Ť─â mai mic─â, spre T├órgul Vitan, un al treilea s-a aprins pe o zon─â uscat─â dinspre Str. S─âvine╚Öti (╚śos. Olteni╚Ťei). Pompierii au intervenit urgent, alerta╚Ťi de locuitorii cartierului ╚Öi de Asocia╚Ťia Parcul Natural V─âc─âre╚Öti, pentru a stinge incendiile.

Constat─âm cu ├«ngrijorare un num─âr at├ót de mare de incendii consecutive ├«n Parc, ├«ntr-un interval extrem de scurt. Aceasta ├«n condi╚Ťiile ├«n care de obicei incendiile au loc ├«n alte perioade ale anului – septembrie-noiembrie ╚Öi februarie-martie, iar anual se produc 5-6 incendii de mari dimensiuni. Experien╚Ťa de p├ón─â acum ne-a ar─âtat c─â incendiile se produc ├«n bun─â m─âsur─â din cauza neglijen╚Ťei oamenilor – mucuri de ╚Ťigar─â aruncate ├«n stuf, arderea cablurilor pentru firele de cupru, sau arderea unor copaci pentru ├«nc─âlzire”, sus╚Ťin reprezentan╚Ťii Asocia╚Ťei Parcul Natural V─âc─âre╚Öti.

Pe 11 mai 2016, zona natural─â ÔÇ×Acumulare V─âc─âre╚ÖtiÔÇŁ a fost declarat─â parc natural, cu denumirea ÔÇ×Parcul Natural V─âc─âre╚ÖtiÔÇŁ, ╚Öi a fost instituit ┬áregimul de arie natural─â protejat─â, conform unei hot─âr├óri de Guvern.

Suprafa╚Ťa total─â pe care se instituie aria natural─â protejat─â este de 186 de ha ╚Öi se compune din teren proprietate public─â, aflat ├«n administrarea Administra╚Ťiei Na╚Ťionale ÔÇŁApele Rom├óneÔÇŁ, ╚Öi teren proprietate privat─â.

Parcul Natural V─âc─âre╚Öti┬áeste casa a 97 de specii de p─âs─âri (45 specii aflate ├«n diferite faze de protec╚Ťie) ╚Öi mamifere ca: vidra (specie protejat─â), vulpe, nev─âstuic─â, enot.

De asemenea, aici se g─âsesc ╚Öi alte specii precum ╚Ťestoasa de uscat ╚Öi ╚Ťestoasa de ap─â.

Citește și:

Ciolo╚Ö despre incendiile din Parcul V─âc─âre╚Öti: ÔÇ×Omul nu are dreptul s─â distrug─â a doua oar─â ceea ce natura a reparat dejaÔÇŁ

Delta V─âc─âre╚Öti, incendiat─â de la o ╚Ťigar─â

Comentarii

comentarii