Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Parcul Vacaresti, monitorizat cu camere de supraveghere

Ca urmare a incendiilor de vegetație care au avut loc zilele trecute în zona Lacului Văcărești, Primăria Municipiului București (PMB) a luat o serie de măsuri pentru a preveni astfel de situații.

Vacaresti

Astfel, Primăria Municipiului București, prin Poliția Locală a Municipiului București, a amplastat pe unul din cele mai înalte imobile din zonă o cameră video care permite monitorizarea întregii arii, astfel încât să poată fi identificate rapid eventualele focare de incendiu sau posibile fapte antisociale”, se arată într-un comunicat al PMB.

Trei incendii au avut loc în ultimele zile în Parcul Natural Vãcãrești: primul a afectat o suprafață de 2.000 metri, în zona apropiată de Sun Plaza, în cursul nopții a ars o suprafață mai mică, spre Târgul Vitan, un al treilea s-a aprins pe o zonă uscată dinspre Str. Săvinești (Șos. Olteniței). Pompierii au intervenit urgent, alertați de locuitorii cartierului și de Asociația Parcul Natural Văcărești, pentru a stinge incendiile.

Constatăm cu îngrijorare un număr atât de mare de incendii consecutive în Parc, într-un interval extrem de scurt. Aceasta în condițiile în care de obicei incendiile au loc în alte perioade ale anului – septembrie-noiembrie și februarie-martie, iar anual se produc 5-6 incendii de mari dimensiuni. Experiența de până acum ne-a arătat că incendiile se produc în bună măsură din cauza neglijenței oamenilor – mucuri de țigară aruncate în stuf, arderea cablurilor pentru firele de cupru, sau arderea unor copaci pentru încălzire”, susțin reprezentanții Asociaței Parcul Natural Văcărești.

Pe 11 mai 2016, zona naturală „Acumulare Văcărești” a fost declarată parc natural, cu denumirea „Parcul Natural Văcărești”, și a fost instituit  regimul de arie naturală protejată, conform unei hotărâri de Guvern.

Suprafața totală pe care se instituie aria naturală protejată este de 186 de ha și se compune din teren proprietate publică, aflat în administrarea Administrației Naționale ”Apele Române”, și teren proprietate privată.

Parcul Natural Văcărești este casa a 97 de specii de păsări (45 specii aflate în diferite faze de protecție) și mamifere ca: vidra (specie protejată), vulpe, nevăstuică, enot.

De asemenea, aici se găsesc și alte specii precum țestoasa de uscat și țestoasa de apă.

Citește și:

Cioloș despre incendiile din Parcul Văcărești: „Omul nu are dreptul să distrugă a doua oară ceea ce natura a reparat deja”

Delta Văcărești, incendiată de la o țigară

spot_img

Ultimele știri