Orașul Paris are în plan crearea unei păduri suburbane de peste 1000 de hectare

in Biodiversitate 5 March 2018 159 Views

Un proiect parizian propune transformarea unei zone de 1,350 de hectare într-o pădure suburbană cu aproape un milion de copaci.

Paris pădure suburbană

via SMAPP

Proiectul numit Syndicat Mixte d’Aménagement de la Plaine de Pierrelaye-Bessancourt (SMAPP) ar putea crea o pădure de cinci ori mai mare decât Central Park din New York, la mai puțin de 30 kilometri de centrul orașului.

Pădurea va ajuta la reducerea poluării aerului și a solului

Timp de mai mult de un secol, zona de câmpie aflată în nord-estul Parisului a fost acoperită cu reziduuri de canalizare, în speranța că pământul va deveni mai fertil. În anii ’90, testele au arătat că solul a devenit extrem de poluat cu metale grele. Cultivarea pământului a fost întreruptă pe o regiune întinsă a câmpiei, sau limitată la crescutul cerealelor pentru hrana animalelor. În prezent, zona este o groapă de gunoi neoficială pentru parizieni, fiind acoperită cu deșeuri și mașini abandonate.

Dintre cele 1,350 de hectare, pădurile noi vor acoperi 600 de hectare, iar 250 de hectare vor fi folosite pentru rezervații naturale și pentru public. 370 de hectare de pădure vor fi regenerate.

Paris pădure suburbană

via SMAPP

Plantarea copacilor care absorb poluarea, cum ar fi mesteacănii și stejarii, în zonele cele mai murdare va fi o souție eficientă pentru curățarea solului. Pădurea va funcționa ca un absorbant natural de carbon și va reduce poluarea venită de la autostrăzile care străbat regiunea, fiind și o barieră eficientă împotriva poluării fonice.

Planul de a împăduri această zonă nu este unul nou, fiind prima oară propus acum 15 ani. Dezbateri despre utilizarea optimă a spațiului au încetinit implementarea lui, însă acum proiectul a primit susținerea politicienilor locali.

Green Report Shop Produse ECO

Regiunea se află între două păduri seculare: Saint Germain-en-Laye și Montmorency. Când se va maturiza, noua zonă împădurită se va uni cu cele două păduri, formând un habitat protejat pentru plante și viața sălbatică. Copacii vor avea nevoie de între 30 și 50 de ani pentru a atinge maturitatea.

Printre obstacolele proiectului se află proprietățile private și locuitorii care trăiesc în această zonă fără permisiune, existând în jur de 4,000 de parcele de teren privat și 1,500 rulote campate ilegal.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii