Parteneriat strategic E.ON ┼či Nissan pentru vehicule electrice

in Business, Energie, Transport 7 March 2018 25 Views

E.ON ╚Öi Nissan au convenit, la Salonul Auto de la Geneva, asupra unui parteneriat strategic prin care ├«┼či propun s─â exploreze oportunit─â╚Ťile legate de ofertele comerciale privind re├«nc─ârcarea vehiculelor electrice, precum ┼či serviciile de tipul vehicle-to-grid (servicii de integrare ├«n re┼úea). De asemenea, cooperarea se concentreaz─â pe un subiect foarte actual, anume solu╚Ťiile de generare ╚Öi stocare a energiei descentralizate.

Parteneriat strategic E.ON ┼či Nissan pentru vehicule electrice

Parteneriatul se desfășoară pe baza angajamentului Nissan de a dezvolta un ecosistem electric complet atât pentru consumatori, cât și pentru întreprinderi, precum și pe baza viziunii E.ON privind transformarea vehiculului electric în componentă a ecosistemului eMobility.

Cooperarea dintre cele dou─â companii prinde deja contur ├«n Danemarca, acolo unde clien┼úilor li se ofer─â un pachet complet, compus dintr-o sta╚Ťie de ├«nc─ârcare pentru acas─â ╚Öi beneficiaz─â de o rat─â fix─â ÔÇőÔÇőde energie pentru a-╚Öi ├«nc─ârca vehiculul electric Nissan. De aici, se are ├«n vedere ├«n viitorul apropiat extinderea programului ├«n alte ╚Ť─âri europene, pentru a continua electrificarea durabil─â a vehiculelor ╚Öi a locuin╚Ťelor.

├Än plus, parteneriatul va crea p├órghii pentru dezvoltarea infrastructurii pentru ma┼činile electrice Nissan ╚Öi pentru implementarea tehnologiei avansate de ├«nc─ârcare bi-direc╚Ťional─â. Cea din urm─â va permite clien╚Ťilor s─â ├«╚Öi optimizeze costurile ┼či consumul de energie. E.ON are deja o experien┼ú─â extins─â ├«n domeniul solu╚Ťiilor solare ╚Öi de stocare pentru proprietarii de case. Aceast─â calitate va permite celor doi parteneri s─â ofere clien╚Ťilor Nissan solu╚Ťii de energie regenerabil─â ╚Öi de optimizare a costurilor cu energia electric─â.

Ne-am propus s─â elimin─âm orice barier─â ├«n calea de┼úinerii vehiculelor electrice. Un astfel de parteneriat inovator precum cel cu E.ON este un nou pas ├«n aceast─â c─âl─âtorie. Obiectivul nostru este ca Nissan s─â fie recunoscut─â ca partener de ├«ncredere al industriei auto pentru servicii energetice, cu scopul final de a furniza electricitate gratuit─â cump─âr─âtorilor no╚Ötri de vehicule electriceÔÇŁ, declar─â Paul Willcox, pre╚Öedintele Nissan Europe.

NEXT-E, re╚Ťeua de sta╚Ťii de ├«nc─ârcare pentru ma╚Öini electrice care va str─âbate Europa Central─â ╚Öi de Est

E.ON este deja implicat─â al─âturi de Nissan, Grupul MOL, Hrvatska elektroprivreda din Croa┼úia, PETROL ┼či BMW ├«n dezvoltarea unei re┼úele europene pentru alimentarea vehiculelor electrice ├«n cadrul proiectului NEXT-E, cofinan┼úat de Comisia European─â.

├Än cadrul acestuia, consor┼úiul va instala 222 de sta┼úii de ├«nc─ârcare rapid─â multi-standard (50 kW) ┼či 30 de sta┼úii de ├«nc─ârcare ultra-rapid─â (150-350 kW) de-a lungul principalelor coridoare europene de transport ┼či a re┼úelei trans-europene de transport.

În Romania vor fi instalate 40 staţii de încărcare rapidă a vehiculelor electrice. Dintre acestea. un număr de 19 staţii vor fi instalate de către E.ON Energie România, care va susţine această investiţie printr-o finanţare nerambursabilă din fonduri europene, în valoare de peste 1 milion de euro.

Comentarii

comentarii