Partidul Ecologist Roman cere demisia ministrului Mediului

in Legislatie 11 March 2008 49 Views

Partidul Ecologist Roman cere demisia ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, ca urmare a pozitiei sale in ce priveste construirea centralei nucleare de la Belene, Bulgaria, informeaza un comunicat de presa al partidului. Ecologistii sustin ca ministrul nu s-a documentat in legatura cu amplasamentul si tehnologia folosita la centrala atomonucleara de la Belene.

"Superficialitatea cu care ministrul Korodi trateaza aceasta problema extrem de importanta pentru Romania, se vede si din faptul ca, nici ministerul sau si nici Guvernul nu au fost in stare, pana acum, sa ia o pozitie ferma si eficienta impotriva construirii centralei nucleare de la Belene, Bulgaria", se arata in comunicatul de presa al PER.

Ecologistii sustin ca ministrul Mediului ignora pozitia oficiala a Comisei Europene atunci cand spune ca nu cunoaste ce tehnologie va fi folosita la construirea centralei, avand in vedere faptul ca "Comisia Europeana a precizat clar intr-un comunicat de presa ca tehnologia folosita la centrala de la Belene va fi una ruseasca".

Partidul Ecologist Roman cere guvernului sa poarte discutii atat nu partea bulgara cat si cu Uniunea Europeana cu privire la reamplasarea centralei de la Belene intr-o alta zona care sa nu puna in pericol populatia statelor vecine si sa nu fie supusa niciunui risc seismic si sa oblige guvernul bulgar sa prezinte, pe langa un nou proiect de mediu mai documentat, si un studiu privind riscul seismic in zona.

De asemenea, guvernul trebuie sa ia preventiv masuri pentru decontaminarea aerului, apelor si solului in cazul unui accident nuclear, se mai arata in comunicatul PER.

Comentarii

comentarii