Artisti si cercetatori romani, la conferinta ecologica Tipping Point de la Bruxelles

in Business 7 January 2010 97 Views

Artistii Lia Perjovschi si Virgil Scripcariu, alaturi de cercetatorii Ruxandra Draghia-Akli si Daniela Suteu, vor participa la conferinta paneuropeana Tipping Point de la Bruxelles, dedicata schimbarilor climatice si protectiei mediului inconjurator, informeaza Mediafax.

Participarea romaneasca la acest eveniment, prima conferinta paneuropeana dedicata mediului inconjurator care urmeaza summitului ONU de la Copenhaga din decembrie, este asigurata de Centrul Roman de Informare de la Bruxelles, reprezentantul Institutului Cultural Roman in Belgia.

Conferinta Tipping Point va avea loc la Bruxelles, in zilele de 25 si 26 ianuarie, la sediul Comitetului Economic si Social European. Peste 120 de invitati din intreaga Europa, artisti consacrati, dar si dintre cei tineri si mai putin cunoscuti, oameni de stiinta, cercetatori in domeniul schimbarilor climatice si protejarii mediului inconjurator, al surselor de energie neconventionale sau regenerabile si din domenii conexe (educatie, sanatate etc) se vor intalni la Bruxelles pentru acest eveniment.

Organizatorii conferintei sunt institutele culturale din reteaua EUNIC Bruxelles (a carei presedintie este detinuta de Centrul Roman de Informare de la Bruxelles), alaturi de British Council, Tipping Point, Comitetul Economic si Social European si partenerul cultural belgian Kaaitheater.

Tipping Point este o organizatie care reuneste artisti si oameni de stiinta care se intalnesc pentru a analiza si dezbate efectele schimbarilor climei intr-un mod creativ si stiintific totodata.

Foto: wordpress.com

Comentarii

comentarii