4 dintre capitalele europei interzic traficul auto pentru o zi

in Transport 24 July 2015 852 Views

Budapesta, Lisabona, Ljubljana ╚Öi Stockholm sunt 4 dintre capitalele europei care vor interzice traficul auto timp de o zi. ca parte a unei campanii de promovare a transportului durabil, potrivit Independent. Ini╚Ťiativa va avea loc pe 22 septembrie ╚Öi face parte din evenimentele care marcheaz─â S─âpt─âm├óna European─â a Mobilit─â╚Ťii.

no-cars-allowed

Anul acesta, 246 ora╚Öe din 14 ╚Ť─âri vor marca “Ziua f─âr─â ma╚Öini”. Timp de o s─âpt─âm├ón─â, ├«n aceste localit─â╚Ťi va avea loc o serie de evenimente care promoveaz─â folosirea mijloacelor de transport ├«n comun, bicicleta sau alte forme de deplasare ecologice, ├«n locul ma╚Öinii personale, cu scopul de a reduce poluarea.

├Än timp ce ├«n Londra┬ápoluarea aerului a cauzat moartea a 9.500 de persoane ├«n 2010, potrivit unui studiu recent, autorit─â╚Ťile din Paris au adoptat un plan radical de reducere a smogului. ├Äncep├ónd cu 1 iulie, autocarele, autobuzele, camioanele ╚Öi alte vehicule diesel mari ├«nregistrate ├«nainte de septembrie 2001 nu mai pot circula ├«n centrul Parisului, dar pot folosi perifericul, drumul care ├«nconjoar─â ora╚Öul ╚Öi ├«l separ─â de suburbii.

De asemenea, sunt interzise mașinile înregistrate înainte de 1996, dubele și camioanele mici înregistrate înainte de 1997 și motocicletele de dinainte de 2000. Măsurile vor fi și mai stricte în următorii cinci ani. Până în 2020, singurele mașini private care vor putea circula pe străzile din Paris vor fi cele înregistrate după 2011 și motocicletele înregistrate după 2015.

Citește și:

├Än Fran╚Ťa, poluarea aerului cost─â 100 de miliarde de euro pe an

Parisul interzice mașinile pentru a reduce poluarea aerului

Comentarii

comentarii