Participan╚Ťii la Patrula de Reciclare au colectat 1.100.000 de kilograme de de╚Öeuri electrice

in EcoLIFESTYLE 14 September 2018 50 Views

Edi╚Ťia 2017 ÔÇô 2018 a competi╚Ťiei Patrula de Reciclare a ├«nsemnat 1.100.000 kg de de╚Öeuri electrice colectate de c─âtre profesori ╚Öi elevi, cea mai mare cantitate str├óns─â p├ón─â acum ├«n cadrul unei singure edi╚Ťii.

Participan╚Ťii la Patrula de Reciclare au colectat 1.100.000 de kilograme de de╚Öeuri electrice

 

Copiii ╚Öi profesorii voluntari ai Patrulei de Reciclare din ├«ntreaga ╚Ťar─â au reu╚Öit s─â conving─â rom├ónii s─â trimit─â la reciclare peste 1.100.000 kg de de╚Öeuri electrice, cea mai mare cantitate de DEEE colectat─â vreodat─â ├«n decursul unei singure edi╚Ťii.

ÔÇ×Activit─â╚Ťile de promovare a colect─ârii DEEE organizate de tinerii ╚Öi dasc─âlii din ╚Öcolile ├«nscrise ├«n program au avut un impact mai mare ca oric├ónd. Familii, prim─ârii, ╚Öcoli, firme ╚Öi institu╚Ťii au reac╚Ťionat la apelul voluntarilor ╚Öi au predat la reciclare aparate electrice vechi sau defecte, d├ónd un exemplu de comportament civic ╚Öi de grij─â fa╚Ť─â de mediul ├«nconjur─âtorÔÇŁ, au scris cei de la Patrula de Reciclare ├«ntr-un comunicat.

Anul 2017 ÔÇô 2018 a fost numit de c─âtre ace╚Ötia ÔÇ×Edi╚Ťia CampionilorÔÇŁ pentru c─â elevii ╚Öi profesorii coordonatori ├«nscri╚Öi au atins mai multe recorduri:

  • Au contribuit la colectarea a 1.100.000 kg DEEE ÔÇô cea mai mare cantitate de de╚Öeuri electrice colectat─â ├«n cadrul unei singure edi╚Ťii;
  • Au determinat colectarea a peste 10.000 kg de baterii ├«ntr-o singur─â edi╚Ťie, echivalentul a aproximativ 200.000 de baterii consumate (o categorie deosebit de periculoas─â de de╚Öeuri electrice, pentru c─â ajung cel mai u╚Öor la gropile de gunoi, unde eman─â substan╚Ťe toxice ├«n sol, apa ╚Öi aer);
  • Au atras peste 1.000 de firme, institu╚Ťii ╚Öi ONG-uri din toat─â ╚Ťara s─â predea de╚Öeuri electrice la reciclare ╚Öi s─â contribuie la efortul de informare ╚Öi mobilizare public─â;
  • Au c├ó╚Ötigat 137 de premii locale (din 760 de ╚Öcoli ├«nscrise). Practic, una din cinci ╚Öcoli s-a remarcat prin implicare, originalitate ╚Öi rezultate extraordinare.

ÔÇ×╚ścolile ├«nscrise ├«n Patrula de Reciclare s-au dovedit un adev─ârat reper de valoare pentru comunit─â╚Ťile lor. Performan╚Ťele copiilor la Edi╚Ťia Campionilor arat─â c─â genera╚Ťia t├ón─âr─â poate s─â promoveze cu succes un comportament responsabil la nivelul ├«ntregii societ─â╚ŤiÔÇŁ, spune Alexandra Arn─âutu, managerul programului.

Participan╚Ťii la Patrula de Reciclare au colectat 1.100.000 de kilograme de de╚Öeuri electrice

P├ón─â ├«n prezent, din 2011, datorit─â celor 3.850 de profesori ╚Öi 110.000 de copii ╚Öi elevi care au participat la Patrula de Reciclare, s-au colectat 3.500.000kg de de╚Öeuri electrice iar 5.500.000 de oameni au devenit mai con╚Ötien╚Ťi c─â reciclarea de╚Öeurilor electrice este o obliga╚Ťie legal─â, moral─â ╚Öi un obicei care trebuie practicat de fiecare dintre noi.

ÔÇ×CampioniiÔÇŁ Patrulei de Reciclare

Patrulele de Reciclare din jude╚Ťele Ilfov, Arge╚Ö, Olt ╚Öi Suporterii-Unit─â╚Ťi ╚ścolare din jude╚Ťul Timi╚Ö c├ó╚Ötig─â premiile na╚Ťionale ale Edi╚Ťiei Campionilor (2017-2018), pentru c─â ╚Öi-au mobilizat exemplar comunit─â╚Ťile la colectarea de╚Öeurilor de echipamente electrice ╚Öi electronice (DEEE).

Echipa ilfovean─â a stabilit ╚Öi un nou record ├«n istoria programului ÔÇô 400 g DEEE/locuitor colectate ├«ntr-un an, de cinci ori mai mult dec├ót pragul de eligibilitate pentru premiile na╚Ťionale, de 75 g DEEE/locuitor.

╚śi Patrulele din jude╚Ťul Olt au c├ó╚Ötigat un premiu na╚Ťional pentru prima oar─â, iar ╚Öcolile din jude╚Ťul Arge╚Ö urc─â pentru a doua oar─â pe podiumul na╚Ťional, cu rezultate mult mai bune dec├ót ├«n anii anteriori.

Suporterii-Unit─â╚Ťi ╚ścolare din jude╚Ťul Timi╚Ö au primit un premiu pentru cea mai mare cantitate de baterii ├«ntr-un jude╚Ť.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii