Patrula de Reciclare, 6 milioane de kilograme de deșeuri electrice colectate în școli

in Deseuri, Poluare 14 June 2019 44 Views

Programul Patrula de Reciclare a atins un nou record de la debutul său, în 2011: 6 milioane de kilograme de deșeuri electrice colectate în școli, cu ajutorul profesorilor și elevilor voluntari.

ÔÇ×Reac╚Ťia comunit─â╚Ťilor la apelurile Patrulelor a ├«nceput s─â se concretizeze ├«n cantit─â╚Ťi importante de aparate electrice casate. Din luna septembrie 2018 p├ón─â acum, ├«n iunie 2019, ├«n cadrul programului au fost trimise la reciclare peste 2.600.000 kg de aparate electrice defecte. Este cea mai mare cantitate str├óns─â ├«ntr-un interval similar, p├ón─â acum, ╚Öi ne-a f─âcut s─â dep─â╚Öim recordul de 6.000.000kg colectate ├«n total. Acest lucru ne confirm─â c─â programul nostru face o diferen╚Ť─â ├«n educa╚Ťia de mediu, ├«n comunitate ╚Öi ├«n felul cum oamenii privesc responsabilitatea social─âÔÇŁ a declarat Andreea Idriceanu Calev, Communication Manager al Asocia╚Ťiei RoRec.

La edi╚Ťia 2018-2019 a programului (ÔÇ×Edi╚Ťia SuporterilorÔÇŁ) au participat, ├«n toat─â ╚Ťara, 485 de unit─â╚Ťi de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt ├«nscrise ca Patrule de Reciclare ╚Öi 150 de ╚ścoli-Suporter, care ├«╚Öi ajut─â colegii. Dintre acestea, 98 de gr─âdini╚Ťe, ╚Öcoli ╚Öi licee au c├ó╚Ötigat premiile locale, iar o treime dintre premian╚Ťii locali sunt gr─âdini╚Ťe, ╚Öcoli ╚Öi licee din sate ╚Öi comune.

ÔÇ×Patrula de Reciclare este o platform─â care ├«ncurajeaz─â, cu succes dovedit, ╚Öi implicarea ╚Öcolilor din mediul rural. Pentru copiii de aici, programul este o ╚Öans─â de afirmare la nivel na╚Ťional, ├«n r├ónd cu ╚Öcolile din ora╚Öele mariÔÇŁ, au transmis organizatorii.

ÔÇ×Atunci c├ónd tu faci ceva bun ╚Öi ar─â╚Ťi unui om c─â ╚Öi el poate face la fel, omul acela va ajuta, la r├óndul lui, ╚Öi pe al╚Ťii s─â ├«n╚Ťeleag─â acest lucru. A╚Öa putem s─â devenim mai mul╚Ťi, cei care proced─âm corect, ╚Öi s─â schimb─âm ceva cu adev─âratÔÇŁ, a spus unul dintre tinerii Agen╚Ťi ai Patrulei.

ÔÇ×Rata impresionant─â de re├«nscriere a ╚Öcolilor ├«n Patrula de Reciclare dovede╚Öte, ├«n primul r├ónd, c─â programul este o experien╚Ť─â apreciat─â de elevi ╚Öi de cadrele didactice. De asemenea, dovede╚Öte c─â activitatea lor de informare convinge din ce ├«n ce mai eficient familiile, ├«ntreprinderile ╚Öi autorit─â╚Ťile s─â se debaraseze corect de aparatele electrice defecte sau vechiÔÇŁ, au mai spus cei de la Patrul─â.

Edi╚Ťia Suporterilor ├«nc─â nu s-a ├«ncheiat, ci urmeaz─â etapa decisiv─â pentru premiile na╚Ťionale. Acestea vor fi acordate echipelor locale care vor reu╚Öi s─â contribuie la colectarea celor mai mari cantit─â╚Ťi DEEE/locuitor.

Pe perioada verii vor conta de╚Öeurile electrice predate la reciclare de c─âtre cet─â╚Ťeni, firme, companii ╚Öi institu╚Ťii, ├«n beneficiul copiilor din program. Cei care doresc s─â ajute elevii se pot debarasa de aparatele electrice ╚Öi electronice, becurile arse ╚Öi bateriile consumate simplu ╚Öi gratuit. Ei pot comanda preluarea aparatelor mari, de la sediu sau domiciliu, la TelVerde 0800 444 800 sau complet├ónd formularul online.

Comentarii

comentarii