CE si industria cosmeticelor se unesc pentru eliminarea testelor pe animale

in Biodiversitate 31 August 2009 126 Views

Comisia Europeana (CE) si industria europeana a cosmeticelor si-au prezentat eforturile financiare comune pentru dezvoltarea unor solutii alternative la testele pe animale, informeaza un comunicata din partea CE.

“Suntem mandri de cooperarea dintre industrie si CE. Acest lucru dovedeste determinarea noastra de a evita utilizarea animalelor pentru testari, sporind in acelasi timp siguranta produselor noastre pentru consumatori”, a declarat Janez Potocnik, comisarul european pentru Stiinta si Cercetare, in cadrul celui de-al saptelea Congres Mondial pe tema alternativelor la testarile pe animale in scopuri stiintifice, de la Roma.

“Metode alternative mai rapide, mai ieftine si mai sigure vor contribui la cresterea sigurantei si vor intari competitivitatea industriei europene”, a mai spus acesta.

Pe 30 iulie, Comisia Europeana a lansat un program de strangere a 25 milioane de euro pentru propuneri de alternative la testele pe animale. Industria europeana a cosmeticelor, reprezentata de Asociatia Europeana a Cosmeticelor (Colipa) s-a angajat sa contribuie la aceste fonduri.

Ca rezultat, pana la 50 milioane de euro vor fi alocati proiectelor de cercetare pentru metode de testare a produselor cosmetice care sa fie mai rapide, mai ieftine si mai sigure decat testele pe animale.

Foto: ntnu.no

Comentarii

comentarii