Cele mai bune 40 de imagini din natura, licitate de Ziua Pamantului

Ursi polari dansand, testoase gigant adunandu-se in zori sau elfanti la apus sunt unele dintre cele mai impresionante 40 de imagini din natura surprinse vreodata. Fotografiile au fost realizate in ultimii 60 de ani in toata lumea si includ imaginea Earthrise surprinsa de pe Apollo in 1968 si un portret al lui Jane Goodall salutata de un cimpanzeu, informeaza Earth Telegraph.

Imaginile vor fi licitate la Christie’s pentru a strange fonduri cu ocazia celei de-a 40-a editii a Zilei Mondiale a Pamantului pentru a creste gradul de constientizare asupra fragilitatii si frumusetii naturii. Banii vor ajunge la organizatii de mediu.

Liga Internationala a Fotografilor pentru Conservare (ILPC) a facut apel la peste 100 de experti si editori sa nominalizeze cele mai bune fotografii din ultimii 100 de ani. Printre imaginile selectate se numara un peisaj american alb-negru fotografiat de Ansel Adams in 1942 si imagini subacvatice cu un delfin si un rechin prinsi in plasa de vanatoare.

“Ursii dansatori” au fost surprinsi in cadrul unei dintre “intalnirile” speciei in Hudson Bay, Canada inainte de a se dispersa pe perioada iernii. Testoasele din Insulele Galapagos din imaginile selectate sunt o raritate, fiind disparute din aproape orice alt loc din lume, iar pentru surprinderea pe camera a elefantilor, fotograful a asteptat zile in sir in Botswana.

“Nu a fost o sarcina usoara sa alegem doar 40 dintre fotografiile incredibile realizate de unii dintre cei mai buni fotografi ai naturii, dar a fost o onoare imensa pentru ILPC”, a declarat Justin Black, directorul executive al organizatiei.

A 40-a aniversare a Pamantului

Ziua Pamantului are ca scop cresterea gradului de constientizare si de apreciere a mediului si a fost sarbatorita pentru prima data in 1970, la initiativa senatorului american Gaylord Nelson. Sarbatoarea este celebrata primavara in emisfera nordica si toamna in emisfera sudica. Multe comunitati din lume sarbatoresc Saptamana Pamantului, organizand timp de o saptamana activitati axate pe subiecte de mediu.

Pe 22 aprilie 1970, Ziua Pamantului a marcat inceputul miscarii moderne pentru mediu. Aproximativ 20 de milioane de americani au participat, mii de colegii si universitatii organizand proteste fata de deteriorarea mediului.

spot_img

Ultimele știri