Celenteratele ameninta plajele Marii Britanii

in Stiri 14 September 2009 115 Views

Britanicii au primit un avertisment din partea autoritatilor marine in legatura cu numarul fara precedent de caravele portugheze, o specie de celenterate, ce populeaza apele din jurul comitatului Isle of Wight, a Devonului, Cornwallului si a insulei Man, potrivit The Telegraph.

Societatea pentru Conservare Marina a lansat avertismentul dupa ce a inregistrat peste 60 de cazuri de celenterate esuate pe plajele britanice in ultimele saptamani. Specialistii afirma ca este al treilea an consecutiv in care un numar foarte de mare de exemplare din aceasta specie sunt descoperite in Marea Britanie.

Implicatiile economice ale acestui fenomen pot fi semnificative, pentru ca aceste caravele in grupuri foarte mari ataca populatiile de peste si transforma marea intr-un mediu periculos pentru turisti.

Expertii din cadrul Societatii pentru Conservare Marina ii incurajeaza pe oameni sa participe la monitorizarea acestei specii. Site-ul organizatiei pune la dispozitia lor un ghid pentru identificare, unde se mentioneaza si ca intepatura animalului poate fi periculoasa pentru om.

Motivul pentru care un numar atat de mare de caravele portugheze a ajuns pe coasta Marii Britanii ramane nesigur, dar ar putea avea legatura si cu vanturile puternice dinspre sud-vest. In alte regiuni ale lumii, fenomene similare au fost puse in legatura cu pescuitul excesiv, schimbarile climatice si poluarea.

Foto: The Telegraph

Comentarii

comentarii