China ia masuri pentru protejarea biodiversitatii

in Uncategorized 26 January 2010 82 Views

China va lua masuri anul acesta pentru conservarea biodiversitatii, anunta ministrul chinez al Mediului, Zhou Shengxian, citat de agentia de presa Xinhua.

„Guvernul chinez ofera o mare importanta biodiversitatii si a pus la cale un plan de actiune pentru cresterea gradului de constientizare in randul oamenilor si pentru promovarea participarii lor la conservarea diversitatii biologice a Chinei”, a explicat Zhou in cadrului evenimentului de lansare a campaniei Actiune in China pentru 2010, Anul international al biodiversitatii.

„Declinul biodiversitatii nu poate fi prevenit in viitorul apropiat, intrucat cateva habitate ale unor specii foarte importante sunt deja periclitate, iar perspectiva reducerii resurseor genetice nu este una optimista”, a mai spus Zhou.

Astfel, guvernul chinez va organiza intalniri nationale pentru discutii pe tema conservarii biodiversitatii, va crea website-uri speciale si va distribui publicatii pe aceasta tema.

Zhou spune ca protejarea biodiversitatii este foarte importanta pentru China, una dintre primele 12 cele mai bogate state in biodiversitate.

Anul 2010, a fost declarat de catre Organizatia Natiunilor Unite (ONU) Anul international al biodiversitatii, o celebrare a vietii pe pamant si a valorii biodiversitatii pentru omenire.

Comentarii

comentarii