Colectare selectiva pe ritmuri AC/DC

in Deseuri 6 May 2010 73 Views

Participantii la mult asteptatul concert AC/DC care va avea loc duminica, 16 mai, in Piata Constitutiei, vor putea colecta selectiv deseurile de ambalaje care se vor produce acolo.

Initiativa apartine companiei Eco-Rom Ambalaje care a semnat un parteneriat cu organizatorul concertului, D&D East Entertainment, si cu operatorul de salubritate Urban SA.

Scopul parteneriatului este acela de a incuraja spectatorii sa fie responsabili si sa colecteze selectiv deseurile de ambalaje generate in timpul concertului. In acest fel, cei trei parteneri se asigura ca toata cantitatea de deseuri de ambalaje colectata selectiv va fi reciclata.

"Cantitatile de deseuri de ambalaje generate la un astfel de concert sunt mari si trebuie sa ne asiguram ca ajung la reciclare si nu la groapa. Parteneriatul reprezinta inca un pas in eforturile Eco-Rom Ambalaje de constientizare a populatiei cu privire la importanta colectarii selective a deseurilor de ambalaje, oriunde ne aflam. De data aceasta, la un concert, unde am facut toate pregatirile si ii invitam pe toti cei prezenti la eveniment sa se indrepte catre punctele de colectare, unde ii asteapta containerele colorate, dar si premii”, a declarat, pentru Green Report, Lorita Constantinescu, Director de Relatii Publice si Comunicare, Eco-Rom Ambalaje.

In Piata Constitutiei din Bucuresti vor fi amplasate 50 de containere de colectare selectiva destinate celor peste 60.000 de persoane ce vor participa la concert, potrivit estimarilor organizatorilor. 60 de voluntari vor indruma spectatorii catre containerele de colectare selectiva si vor oferi premii celor care vor demonstra ca sunt responsabili.

„Nu suntem la primul demers de acest fel si, cu siguranta, nici ultimul. Ne dorim ca mesajele noastre si puterea exemplului sa determine o schimbare a mentalitatii, iar fiecare dintre noi sa inteleaga ca, pentru a fi responsabili, este nevoie de un efort minim, dar cu beneficii imense pentru mediu", a afirmat reprezentanta Eco-Rom Ambalaje.

Colectarea selectiva este primul pas in circuitul reciclarii si presupune depozitarea separata a deseurilor de ambalaje in functie de tipul de material: plastic, metal, sticla si hartie-carton, in containerele de diferite culori – galben, verde, albastru – special amenajate.

Pana in prezent, Eco-Rom Ambalaje a pus la dispozitia populatiei, cu sprijinul partenerilor sai, peste 6.000 de containere de colectare selectiva, de care beneficiaza 3 milioane de romani, in 78 de localitati din tara.

Comentarii

comentarii