Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Drusal, amendata pentru groapa de gunoi

Societatea de salubrizare Drusal Baia Mare a fost amendata cu 50.000 de lei pentru neindeplinirea planului de conformare prevazut de autoritatile de mediu, potrivit Agerpres.

In plus, reprezentantii firmei s-au trezit cu autorizatia de functionare a rampei de gunoi suspendata temporar, ceea ce a pus sub semnul intrebarii desfasurarea activitatii de colectare in municipiul Baia Mare si in alte 20 de localitati maramuresene

In aceeasi situatie se afla si rampele de gunoi din Sighetu Marmatiei, Lapus si Borsa, unde au fost suspendate autorizatiile de mediu. Pentru a evita o situatie critica, Prefectura Maramures, Agentia pentru Protectia Mediului si Garda de Mediu au discutat cu conducerea firmei Drusal, analizand situatia aparuta. Prefectul de Maramures, Sandu Pocol, a explicat, marti, ca societatea Drusal nu va putea suporta de una singura cheltuielile pentru conformare.

"Din 30 de puncte cate au fost cuprinse in program doar doua nu sunt indeplinite. E vorba de un canal de colectare si de o statie de epurare a apelor uzate, ultima presupunand o investitie de aproximativ doua milioane de euro. Nu vrem sa ne acopere gunoaiele, prin urmare vom incerca o solutie in colaborare cu Consiliul Judetean", a spus prefectul Pocol.

El a aratat ca in contextul in care Drusal asigura servicii pentru aproape o jumatate din judet s-a propus intr-o adresa trimisa Consiliului Judetean sa faca demersuri pentru preluarea depozitului din Baia Mare in administrare si pentru includerea lui intr-un program integrat de management al deseurilor.

"Odata preluata de Consiliul Judetean, rampa ar putea obtine o noua autorizatie si ar putea sa fie supusa unui nou program de conformare care sa fie extins pana in 2017, cand e prevazuta inchiderea definitiva. Colectarea deseurilor va continua, nu se pune problema, pentru ca nu se poate risca aparitia unui focar de infectii", a spus Pocol.

La randul sau, directorul Drusal, ing. Valer Simon, a spus ca gunoaiele nu vor ramane necolectate.
"O blocare pe 24 de ore ar crea probleme foarte mari, asadar nu se va ajunge acolo. Ideea este ca rampa sa fie preluata de Consiliul Judetean si sa devina astfel una de interes zonal. Am intocmit deja si noi adrese catre institutiile de mediu, respectiv catre Consiliul Judetean, iar acum asteptam raspunsuri", a declarat directorul Drusal.

Simon a subliniat ca societatea Drusal a indeplinit aproape integral programul de conformare. "Ceea ce nu s-a facut e legat de faptul ca lucrarile ISPA nu au fost extinse si nu ne-au permis o statie de epurare. Degeaba facem canal colector daca nu aveam unde sa deversam aceste ape uzate. Noi am cerut ca planul de conformare sa fie revizuit pentru ca autorizatia e veche, de acum patru ani, si nu mai corespunde realitatilor de azi. Intre timp a crescut foarte mult volumul de deseuri", a opinat ing. Valer Simon.

Societatea Drusal a contestat in instanta amenda de 50.000 de lei primita de la autoritatile de mediu.

Foto: glasul.ro

spot_img

Ultimele știri