Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Pe 19 martie, România stinge lumina

WWF îi invită pe toți locuitorii României să participe în data de 19 martie 2016 la Ora Pământului, stingând lumina timp de o oră, în intervalul 20:30 – 21:30. Organizația susține că, astfel, oamenii pot transmite un mesaj despre nevoia de a fi responsabili și de a consuma mai puține resurse naturale.

Palatul Parlamentului, in timpul Earth Hour

„A rămas mai puțin de o lună până la Ora Pământului (Earth Hour), cea mai mare mișcare voluntară de mediu din toate timpurile. […] România se va alătura astfel altor peste 7.000 de orașe din mai mult de 160 de țări, pentru a arăta că dorește mai multă determinare și acțiuni concrete din partea decidenților în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu”, se precizează în comunicatul de presă al ONG-ului.

De-a lungul celor șapte ediții de până acum, peste 40 de orașe din România au participat în mod activ la Ora Pământului și sute de mii de români au stins luminile timp de o oră, în ultima sâmbătă din martie. S-au alăturat inițiativei clădiri simbolice, castele, monumente și instituții, printre care chiar și Palatul Parlamentului, care consumă într-o oră cât un oraș de 20.000 de locuitori.

02_24_earthhour_ro

WWF România îi îndeamnă pe cetățeni „să stingă luminile în case și să iasă la o tură cu bicicleta, o alergare scurtă sau o simplă plimbare simbolică prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii„. În plus, provoacă autoritățile și asociațiile locale să organizeze, pe parcursul lunii martie, acțiuni de mediu care să culmineze pe 19 martie cu o tură de biciclete, pe un traseu prestabilit, unde să se adune toți cetățenii preocupați de poluare și de aglomerația din orașe.

Bicicleta este cel mai eficient mod de deplasare în cazul congestiilor urbane. Vorbim de eficiența energetică, viteza medie de deplasare la orele de vârf în orale și de spațiul ocupat, mult mai avantajoase în cazul bicicletei față de automobil. Activitățile nu au o natură competitivă, ci au rolul de a aduce oameni cu valori și interese similare împreună și să promoveze cauza de mediu odată cu orașe din întreaga lume. Ne vom consuma energia plimbându-ne cu bicicleta sau alergând, pentru a semnala că mediul este un subiect de interes major pentru noi și mai actual decât oricând și că suntem pregătiți să investim propria energie pentru a-l proteja.

Pentru a încuraja cetățenii să promoveze și să susțină evenimentul și cauza Earth Hour, WWF a creat un material video și numeroase alte instrumente pentru mediul online. Puteți urmări clipul mai jos:

Dincolo de acțiunile organizate cu ocazia Earth Hour, WWF îndeamnă populația să arate că se preocupă de mediu zilnic, prin acțiuni precum alegerea unor produsele prietenoase cu mediul, folosirea eficientă a energiei, economisirea energiei și a apei și alegerea unor mijloace responsabile de transport.

spot_img

Ultimele știri