Pegas a creat două biciclete dedicate mediului, iar 15% din vânzări vor merge către WWF

in Biodiversitate, Business, CSR 27 July 2019 131 Views

WWF a lansat platforma „Culori pe cale de dispariție”, pentru a strânge fonduri pentru salvarea biodiversității planetei. Pegas a adoptat #culorileursuluibrun și i-a dedicat două biciclete în ediție limitată.

„Culori pe cale de dispariție” este o platformă WWF care își propune să aducă împreună cât mai multe comunități, artiști și branduri într-un efort comun de conștientizare și strângere de fonduri pentru salvarea acestor culori în natură și implicit a biodiversității planetei. Speciile și ecosistemele planetei dispar într-un ritm alarmant și accelerat60% din populațiile speciilor de vertebrate în ultimii 40 de ani.

„Pentru că doar împreună mai putem stopa ce se preconizează a fi cea mai mare extincție în masă din ultimii 60 de milioane de ani”, transmite organizația.

„Culorile ursului brun dispar. Nu e vorba doar de maro. Odată cu ursul dispare o paletă bogată de culori, pentru că ursul e un indicator al stării mediului. În prezent, urșii sunt amenințați de restrângerea habitatelor, braconaj, culesul intensiv al fructelor de pădure și atragerea în zonele locuite”, scrie pe platforma Culori pe cale de dispariție.

Astfel, Pegas a adoptat #culorileursuluibrun și i-a dedicat două biciclete în ediție limitată, Strada 1 URS BRUN și Cutezător EV 2018.

Pegas Strada 1 – Urs Brun are cadru de aluminiu. Cutezător Evolution are cadru de 17 inch din aluminiu 6061, un ghidon cu o grosime de 31,8mm, iar roata din spate are un schimbător integrat în butuc, cu trei viteze, de la Sturmey Archer și corp din aluminiu.

15% din vânzările acestor două modele vor fi donate către proiectele WWF. Astfel, cu ajutorul acestor fonduri, puii de urs orfani vor fi îngrijiți la singurul centru de urși din Europa, iar organizația va continua activitățile demarate pentru a preveni conflictele om-animal și dezvoltarea unui sistem inovator de recensământ și monitorizare a speciei.

Lansarea oficială are loc pe 30 iulie, de la ora 17, în Cluj Napoca.

Alte culori pe cale de dispariție

Culorile Deltei Dunării dispar

Intervenția umană a distrus peste 80% din zonele umede din Lunca Dunării și a întrerupt funcțiile ecologice ale Dunării și afluenților săi.

„Adoptă culorile Deltei Dunării și ajută-ne să luptăm pentru oprirea degradării habitatelor de apă dulce, pentru reconstrucția ecologică a ecosistemelor distruse, pentru prevenirea deșertificării și pentru susținerea comunităților tradiționale de pescari”, transmit cei de la organizație.

Culorile pădurilor dispar

Paleta de culori amenințată e mult mai vastă, întrucât pădurile din Carpați formează un ecosistem complex, fiind ultimul bastion al sălbăticiei în Europa.

„Adoptă culorile pădurilor din Carpați și ajută-ne să conservăm cele peste 300.000 ha de potențiale păduri virgine, să monitorizăm sistemul național de trasabilitate a lemnului și să oprim tăierile ilegale”.

Culorile sturionului dispar

Bazinul Dunării adăpostește ultimele populații de sturioni sălbatici din Europa, iar cinci dintre cele șase specii native Dunării se află pe lista speciilor grav amenințate, din cauza pescuitului ilegal și a pierderii habitatelor de reproducere.

„Adoptă culorile sturionului și ajută-ne să salvăm de la dispariție speciile amenințate, să convingem autoritățile să protejeze rutele de migrație și să combatem pescuitul ilegal printr-un parteneriat cu autoritățile și comunitățile locale”.

Culorile zimbrului dispar

Zimbrul, cel mai mare mamifer terestru din Europa, a dispărut din țară acum 200 de ani și este pe cale de dispariție pe tot continentul. În România a fost reintrodus de curând și se fac eforturi pentru re-naturalizarea speciei, întrucât contribuie la menținerea unei diversități biologice ridicate.

„Adoptă culorile zimbrului și ajută-ne în eforturile noastre constante, alături de autorități, pentru crearea unei populații viabile de zimbri din punct de vedere demografic și genetic în sud-vestul Carpaților”.

Pentru a te implica în campanie, trimite un mail la office@wwf.ro.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii