Pemieră în retailul românesc. Bonul fiscal prietenos cu mediul

in Poluare 2 March 2021 192 Views

Începând cu luna martie, retailerii Kaufland și Lidl, parte a aceluiași grup german Lidl&Schwarz introduc treptat în magazine un nou bon de cumpărături. Sunt albastre și nu se deteriorează din cauza soarelui, apei și grăsimilor. Bonul este reciclabil şi atunci când clienţii nu mai au nevoie de el, il pot colecta în siguranţă împreună cu alte deşeuri din hârtie.

Noile bonuri vor fi de culoare albastră, dintr-o hârtie termică rezistent la lumina solară, la apă și grăsimi, astfel că nu își pierde lizibilitatea sau celelalte proprietăți fizice odată cu trecerea timpului.

Totodată, hârtia folosită pentru bonuri nu are coloranți chimici, fiind certificată FSC. Aceasta provine din silvicultură sustenabilă. Bonul este reciclabil, ceea ce înseamnă că se poate arunca în siguranță împreună cu alte deșeuri din hârtie, în coșurile de gunoi dedicate.

Odată cu trecerea la noul tip de bon va fi optimizat și modul de ambalare al rolelor de bon, măsură prin care Grupul Schwarz va economisi în viitor 30 de tone de plastic pe an, în cadrul strategiei REset Plastic.

Decizia de schimbare a bonurilor luată de cei doi retaileri are ca scop sustenabilitatea.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 141 de magazine în România.

Lidl operează la nivel național aproximativ 300 de supermarketuri.

Comentarii

comentarii