Pene de curent dese si retele wireless nefunctionale, din cauza schimbarilor climatice dramatice

in Stiri 10 May 2011 285 Views

Schimbarile climatice vor afecta conexiunile wi-fi si vor provoca pene regulate de electricitate, afectand dramatic traficul feroviar din Marea Britanie daca statul britanic nu va investi miliarde de lire sterline, a avertizat Caroline Spelman, secretar de stat in ministerul Mediului, citata de The Telegraph.

Sectorul transporturilor se pregateste deja pentru temperaturi de peste 40 grade Celsius, vara aceasta, care ar putea conduce la avarii pe sinele ferate.

Marea Britanie are in plan o investitie de 200 de milioane de lire sterline, pe o perioada de cinci ani, in sisteme care sa amortizeze efectele negative ale schimbarilor climatice, a declarat Spelman, la inaugurarea unui astfel de sistem la Gara Blackfriars din Londra.

Recent, Gara Blackfriars din Londra a fost dotat cu panouri solare si un sistem de colectare a apei de ploaie pentru a face fata mai bine penelor de curent.

Dar suma aceasta nu va fi suficienta pentru a stopa impactul economic al schimbarilor climatice daca este investita in sectoarele nepotrivite.
Secretarul de stat a avertizat ca vor fi ploi, secete si valuri de caldura severe in urmatorii 50-100 de ani, pe teritoriul Marii Britanii, din cauza incalzirii globale, ca rezultat al actiunii umane.

„Economia britanica este construita pe transportul si retelele de comunicatii eficiente si pe sistemele fiabile de furnizare a apei si electricitatii. Dar economia nu poate creste daca au loc repetate pene de curent, daca marfurile nu pot fi transportate – din cauza drumurilor inundate sau a cailor ferate distruse – sau daca semnalele wireless sunt afectate de averse puternice sau temperaturi ridicate. Prognozam o investitie de 200 miliarde de lire sterline in infrastructura, pentru urmatorii cinci ani. Dar daca instalatiile care sustin societatea nu pot face fata inundatiilor, secetelor si inghetului iernii, atunci acesti bani vor fi investiti degeaba“, a declarat Spelman.

Sursa foto: sustainableguernsey.info

Bogdan Tupilat
 

Comentarii

comentarii