Penny Market, primul retailer care obține certificarea pentru sistemul de management al energie

in Business, Energie 3 July 2017116 Views

Penny Market este primul retailer din România care obține certificarea ISO 50001 pentru sistemul de management al energiei. Investiția totală s-a ridicat la aproape 4 milioane de euro, acoperind toate cele peste 200 de magazine. 

Penny Market, primul retailer care obține certificarea pentru sistemul de management al energie

A fost un proces de lungă durată- am început pregătirea în martie 2016 și am fost pregătiți pentru audit la începutul acestui an – ce a implicat foarte multe resurse și dedicare din partea echipelor. Bineînțeles, planurile noastre nu se opresc aici și vom continua planul nostru de investiții și inovare la nivel de sisteme de eficiență energetică”, a declarat Daniel Gross, General Manager REWE Romania.

Planul de investiții pentru 2017 include testarea cu panouri fotovoltaice, pompă de caldură, iluminat natural, contorizare inteligentă pentru o parte din magazine, pentru sistemul frigorific, dar și pentru măcelării.

Penny Market și-a stabilit obiectivul de a reduce consumul mediu de energie cu 12% pe metru pătrat de spațiu de desfacere în perioada 2014 – 2022 și reducerea cu încă 23% a emisiilor specifice de CO2 pe metru pătrat în toate formatele de magazine. Pentru a crește gradul de conștientizare a acțiunilor eficiente din punct de vedere energetic, toți cei 4.000 de angajați ai magazinului au fost instruiți și implicați în proces.

Comentarii

comentarii