Pentru a fierbe şi vopsi ouăle de Paşti în România sunt necesare trei zile de energie solară

in Eat Smart, Energie 6 April 2018 17 Views

Pentru a fierbe şi vopsi ouăle de Paşti din întreaga țară sunt necesare ca panourile de energie fotovoltaice să furnizeze întreaga energie produsă timp de 3 zile.  În timpul sărbătorilor se estimează că se vor consuma circa trei ouă de persoană pe zi, ceea ce ar însemna că în total vor fi consumate circa 60 de milioane de ouă pe zi în România.

Este mult mai mult decât în Germania, de exemplu, unde sistemele de panouri fotovoltaice, mult mai numeroase decât cele de la noi, ar avea nevoie de doar o jumătate de zi”, susține compania energetică E.ON.

Potrivit datelor oficiale, un român consumă, în medie, circa 267 de ouă pe an, ceva mai multe decât germanii, care consumă anual 233 de ouă, aşa cum rezultă din datele Ministerului German al Alimentelor şi Agriculturii, ceea ce înseamnă mai puţin de un ou pe zi în ambele cazuri.

Ca să găsim coşuleţele pline de ouă frumos colorate, bine fierte şi mai presus de toate, şi ecologice, sistemele de energie solară fotovoltaică din România ar trebui să furnizeze întreaga energie produsă timp de trei zile, doar pentru atingerea acestui scop. Este mult mai mult decât în Germania, de exemplu, unde sistemele de panouri fotovoltaice, mult mai numeroase decât cele de la noi, ar avea nevoie de doar o jumătate de zi”, spun oficialii E.ON, într-un comunicat.

Dacă toate aceste ouă ar fi vopsite acasă, s-ar consuma foarte multă apă și energie, arată compania. Pentru a fierbe 2 litri de apă consumăm un sfert de kilowatt oră. Un vas cu această capacitate este suficient pentru a fierbe și vopsi 10 ouă – iar aceasta se multiplică de 6 milioane de ori pentru întreaga țară.

Plecând de la aceste presupuneri, prepararea de Paști a 60 de milioane de ouă ar consuma circa 15 milioane de kilowați oră de energie electrică, tot atât cât produc împreună toate sistemele de energie solară din România în medie în 3 zile”, potrivit E.ON.

Comentarii

comentarii