Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Pentru a proteja biodiversitatea, China interzice pescuitul în fluviul Yangtse, al treilea cel mai lung fluviu din lume

Guvernul Chinei a interzis pescuitul în fluviul Yangtse, al treilea cel mai lung fluviu din lume și cel mai lung din China, începând cu 1 ianuarie timp de zece ani pentru a-i proteja biodiversitatea.

Interdicţia se aplică pentru 332 de arii protejate din bazinul hidrografic al fluviului. Anul acesta, interdicţia va fi extinsă la toate canalele naturale, afluenţii şi lacurile mari, conform deciziei ministerului agriculturii şi afacerilor rurale de la Beijing.

În apele ce nu sunt afectate de această interdicţie vor fi impuse de asemenea restricţii, amploarea şi durata acestora urmând să fie decise de autorităţile provinciale din domeniul pescuitului.

Vice-ministrul de resort Yu Kangzhen a declarat că acest moratoriu este „un pas cheie pentru a lupta împotriva epuizării resurselor biologice şi a degradării biodiversităţii” fluviului, afectat timp de mai mulţi ani de pescuitul excesiv, poluare şi barajele construite.

Deteriorarea biologică a redus activitățile de pescuit de-a lungul Yangtze-ului, care acum produce doar 0,32% din totalul produselor acvatice din China. În ultimii ani, capturile anuale din Yangtze au scăzut la mai puțin de 100.000 de tone de la mai mult de 420.000 de tone în anii ’50.

Se estimează că interdicția de 10 ani va afecta peste 110.000 de bărci de pescuit şi 280.000 de pescari din cele zece regiuni străbătute de fluviul Yangtze. Ministerul a promis că va furniza servicii de securitate socială, sprijin financiar și instruire profesională pentru pescarii care trebuie să găsească noi moduri de viață.

De exemplu, pescarii care se deplasează pe uscat ar putea lucra ca patrulatori și protectori ai râului ca membri ai echipei care execută interdicția de pescuit, a spus Yu.

De asemenea, vor fi depuse eforturi pentru protejarea speciilor rare și îmbunătățirea monitorizării vieții acvatice din Yangtze, precum și pentru îmbunătățirea strategiilor de protecție și gestionare în conformitate cu progresele de restaurare a resurselor biologice, potrivit Yu.

Printre speciile cele mai afectate de activităţile umane este delfinul Baiji, specie declarată dispărută în 2006, sau sturionul chinez, practic dispărut.

spot_img

Ultimele știri