Pentru prima dată în ultimii 150 de ani, un urs brun a fost văzut în nordul Spaniei – VIDEO

in Biodiversitate 10 May 2020 137 Views

Un urs brun a fost văzut şi filmat într-o rezervaţie naturală din nordul Spaniei, pentru prima dată în ultimii 150 de ani, scrie The Independent.

Ursul a fost filmat de camere ascunse de un echipaj care filma un film în parcul național Invernadeiro, din provincia Ourense din Galicia.

“Am descoperit acest urs în timp ce lucram la următorul nostru proiect”, au declarat pe Twitter reprezentanţii companiei de producţie Zeitun Films.

Specialiştii sunt de părere că ursul filmat este un mascul cu o vârstă cuprinsă între trei şi cinci ani şi, cel mai probabil, a petrecut întreaga iarnă în parcul O Invernadeiro, potrivit gciencia.com.

O înregistrare video publicată pe YouTube îl arată pe acel urs în timp ce se plimbă pe o pajişte înverzită în timpul zilei. O cameră cu infraroşu, folosită pentru filmările nocturne, a captat imagini cu acelaşi urs în timp ce îşi freca spatele de trunchiul unui copac.

 

Compania Zeitun Films a instalat camere video în parcul natural O Invernadeiro pentru proiectul său intitulat “Montana ou Morte” (“Munte sau Moarte”).

Deși lipsit de urși în ultimele decenii, parcul Invernadeiro găzduiește multe specii de animale sălbatice, inclusiv lupi, căprioare, mistreți și vidră.

Ursul brun este o specie protejată în Spania din 1973, iar exemplarele din această specie au trăit, intermitent, în regiunea Galicia, potrivit CNN, care citează un comunicat al aceleiaşi companii de producţie.

Totuși, acest lucru nu i-a oprit pe fermierii locali din Pirinei să se plângă de prezența lor. În 2018, un grup dintre ei a organizat un blocaj în încercarea de a opri un urs de sex feminin care sosea din Slovenia.

În cele din urmă, ursoaica a fost eliberată în sălbăticie de conservatoriștii, care sperau că se va împerechea cu ursii masculi din regiune.

Comentarii

comentarii