PepsiCo introduce ambalajul 100% reciclat pentru Pepsi și Mirinda

in Business, Poluare 2 December 2020 185 Views

PepsiCo, unul dintre liderii industrei de produse alimentare ╚Öi b─âuturi r─âcoritoare, anun╚Ť─â c─â accelereaz─â utilizarea plasticului 100% reciclat ÔÇô rPET ÔÇô pentru producerea sticlelor sale, cu o investi╚Ťie anual─â de 16 milioane lei. Din 2021, toate produsele din portofoliile Pepsi ╚Öi Mirinda din Rom├ónia vor fi ambalate ├«n sticle fabricate din 100% rPET.

PET-ul 100% reciclat este un tip de plastic alimentar de ├«nalt─â calitate, utilizat pe scar─â larg─â la fabricarea sticlelor ╚Öi a ambalajelor ╚Öi care poate reduce cu p├ón─â la 40% emisiile de gaze cu efect de ser─â fa╚Ť─â de plasticul virgin.

Abordarea pe trei piloni a PepsiCo urm─âre╚Öte s─â diminueze cantitatea de ambalaje pe care o folose╚Öte prin inova╚Ťie, s─â ac╚Ťioneze pentru a se asigura c─â o mai mare parte a ambalajelor sale este reciclat─â ╚Öi refolosit─â ╚Öi s─â caute modalit─â╚Ťi de reinventare a ambalajelor sale.

Aceasta include explorarea de noi materiale, cum ar fi prima sticl─â de h├órtie complet reciclabil─â din lume prin consor╚Ťiul Pulpex ╚Öi investi╚Ťii ├«n modele reutilizabile precum SodaStream, care are ca scop eliminarea a 67 de miliarde de sticle de plastic de unic─â folosin╚Ť─â.

├Än urm─â cu doi ani, PepsiCo anun╚Ťa c─â p├ón─â ├«n 2030, aproximativ 50% dintre ambalajele utilizate pentru produsele din Uniunea European─â vor fi de tip rPET. Anun╚Ťul de ast─âzi contribuie la accelerarea acestor ambi╚Ťii continu├ónd schimbarea introdus─â la ├«nceputul acestui an prin prin ├«nlocuirea ├«n propor╚Ťie de 100% a sticlelor de tip rPET pentru brandul Lipton Ice Tea ├«n Rom├ónia.

ÔÇ×Sustenabilitatea ambalajelor din plastic este un subiect prioritar pentru PepsiCo, de aceea am accelerat agenda noastr─â pentru introducerea rPET ├«n propor╚Ťie de 100% pentru m─ârcile Pepsi ╚Öi Mirinda. Rom├ónia este una dintre cele mai importante pie╚Ťe ale PepsiCo. Ne str─âduim s─â-i inspir─âm pe angaja╚Ťii, clien╚Ťii ╚Öi consumatorii no╚Ötri s─â devin─â mai aten╚Ťi cu mediul ├«nconjur─âtor ╚Öi prioritatea noastr─â a fost identificarea unei abord─âri mai sustenabile pentru ambalaje, care s─â fie ├«n acord cu angajamentul nostru global: s─â construim o lume ├«n care ambalajele din plastic s─â nu mai ajung─â de╚ÖeuriÔÇŁ, a declarat Adrian L─âc─âtu╚Ö, Senior Commercial Director PepsiCo pentru Balcanii de Est.

rPET-ul a devenit o materie primă foarte căutată și, în majoritatea cazurilor, costul este mai mare decât în cazul PET-ului clasic. Cheia pentru asigurarea materiei prime pentru rPET-ul folosit la ambalarea produselor alimentare este creșterea ratelor de colectare a ambalajelor din plastic și reciclarea acestora.

PepsiCo se num─âr─â printre companiile din industria alimentar─â care sus╚Ťin introducerea sistemului de garan╚Ťie-returnare ├«n Rom├ónia, ├«n care ambalajele colectate vor deveni materia prim─â pentru producerea rPET-urilor. Acest efort al industriei va ajuta Rom├ónia s─â ├«ndeplineasc─â ╚Ťintele ambi╚Ťioase legate de reciclare pentru 2025 ╚Öi 2029, impuse de Directiva UE privind ambalajele de unic─â folosin╚Ť─â.

PepsiCo a generat peste 67 miliarde dolari venit net în 2019, adus de un portofoliu de alimente și băuturi care include Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker și Tropicana. Portofoliul PepsiCo este format dintr-o gamă variată de produse alimentare și băuturi, printre care 23 de branduri ce generează fiecare peste 1 miliard de dolari în vânzări de retail anuale.

Citește și:

Studiu. Sticlele de sticlă dăunează mai mult mediului decât cele din plastic
Ministerului Mediului a lansat ├«n dezbatere public─â proiectul privind sistemul de garan╚Ťie-depozit pentru ambalaje
Greenpeace: Coca Cola, Nestle și Pepsi, cei mai mari generatori de deșeuri de plastic din lume

Comentarii

comentarii