PepsiCo va tripla cantitatea de plastic reciclat în producţia de PET-uri până în 2030

in Business, Poluare 10 September 2018 38 Views

PepsiCo inten┼úioneaz─â s─â realizeze ambalajele sale din plastic reciclat (rPET) ├«n propor╚Ťie de 50%, p├ón─â ├«n 2030, ├«n ╚Ť─ârile din UE, cu un ╚Ťel intermediar de 45%, p├ón─â ├«n 2025. Prin atingerea acestui obiectiv, compania va tripla cantitatea de plastic reciclat pe care o folose╚Öte, p├ón─â la echivalentul a peste 50.000 de tone de rPET.

Anun╚Ťul vine ├«n sprijinul campaniei voluntare derulate de Comisia European─â privind utilizarea plasticului reciclat, care prevede ca, p├ón─â ├«n 2025, zece milioane de tone de plastic reciclat s─â fie folosite ├«n realizarea de produse noi pentru pia╚Ťa european─â.

Obiectivul PepsiCo acoper─â toate ╚Ť─ârile din UE p├ón─â ├«n 2025, viz├ónd toate brandurile de b─âuturi din portofoliul companiei, care utilizeaz─â ambalaje din PET (principalul material folosit de companie pentru ├«mbutelierea b─âuturilor), inclusiv Pepsi, Pepsi MAX, 7Up, Tropicana ╚Öi Naked. Compania spune c─â, acesta se va aplica ├«n cadrul tuturor opera╚Ťiunilor legate de producerea b─âuturilor companiei PepsiCo ╚Öi a fost, de asemenea, acceptat de c─âtre partenerii de ├«mbuteliere ├«n franciz─â.

Silviu Popovici, pre╚Öedinte ╚Öi director executiv al opera╚Ťiunilor PepsiCo din zona Europei ┼či Africii Subsahariene, a ad─âugat: “Ne dorim ca p├ón─â ├«n 2030 s─â ne atingem obiectivul: 50% din ambalajele noastre de tip PET s─â con╚Ťin─â material ob╚Ťinut prin reciclare. ╚śtim c─â vor exista provoc─âri ├«n c─âl─âtoria noastr─â, nu ├«n ultimul r├ónd pentru c─â, momentan, capacitatea de furnizare a unor materiale plastice reciclate, accesibile pentru ambalarea produselor alimentare, este destul de slab─â”.

Obiectivul stabilit porne╚Öte de la viziunea global─â a companiei PepsiCo, ÔÇŁPerforman╚Ť─â cu ScopÔÇŁ, care include ca scop realizarea de ambalaje din materiale 100% reciclabile, compostabile sau biodegradabile, ╚Öi de a reduce impactul lor asupra mediului p├ón─â ├«n 2025. Compania estimeaz─â c─â, ├«n prezent, 90% din ambalajele b─âuturilor sale, folosite la nivel mondial, sunt complet reciclabile.

PepsiCo utilizeaz─â deja ├«ntr-o propor╚Ťie foarte mare ambalaje din plastic reciclat, conforme standardelor de calitate din industria alimentar─â, folosind aproximativ 13% rPET (recycled PET) ├«n opera╚Ťiunile sale de ├«mbuteliere din UE, ├«n 2017.

“Lans─âm un apel agen╚Ťilor economici din sistemul de reciclare, at├ót din zona privat─â, c├ót ╚Öi din cea public─â, inclusiv Comisiei Europene, s─â ni se al─âture ╚Öi s─â fac─â investi╚Ťiile necesare pentru extinderea capacit─â╚Ťii de reciclare. Cu condi╚Ťia unui progres corespunz─âtor, ├«n ceea ce prive╚Öte cre╚Öterea ratelor de recuperare a ambalajelor ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťirea tehnologiei de reprocesare, vom c─âuta s─â ne dep─â╚Öim obiectivul actual”, a ad─âugat Popovici.

PepsiCo este membru al New Plastics Economy, o ini╚Ťiativ─â ap─ârut─â ├«n urm─â cu trei ani, condus─â de Funda╚Ťia Ellen MacArthur, care lucreaz─â cu parteneri implica╚Ťi ├«n sus╚Ťinerea durabilit─â╚Ťii ambalajelor ╚Öi care doresc construirea unui sistem de reciclare complex.

O parte esen╚Ťial─â pentru cre╚Öterea disponibilit─â╚Ťii materialelor plastice reciclate, potrivite pentru reutilizarea ├«n realizarea ambalajelor, este asigurarea faptului c─â sticlele sunt mai degrab─â stocate ├«n sistemul de reciclare, dec├ót ├«n mediul ├«nconjur─âtor. ├Än plus fa╚Ť─â de participarea la sistemele de responsabilitate extins─â a produc─âtorilor (EPR) din ├«ntreaga Uniune European─â, PepsiCo este partener la programele de cre╚Ötere a ratelor de recuperare ╚Öi reciclare.

Acestea includ campanii de educare ╚Öi promovare pentru consumatori, cu privire la activitatea de reciclare, inclusiv campanii de etichetare on-pack, cum ar fi “Jede Dose Z├Ąhlt: Recycling ohne Limit” din Austria ╚Öi ” Vous triez, nous recyclons”, o campanie de consum din Fran╚Ťa, care promoveaz─â importan╚Ťa sort─ârii de╚Öeurilor ╚Öi reciclabilitatea sticlelor din plastic.

Produsele PepsiCo sunt savurate de consumatori din peste 200 de ╚Ť─âri ╚Öi teritorii din ├«ntreaga lume, de un miliard de ori pe zi. PepsiCo a generat peste 63 miliarde dolari venit net ├«n 2016

Comentarii

comentarii