Pericolele utilizării spumei poliuretanice pentru izolație

Spuma poliuretanică este una dintre cele mai des folosite materiale pentru izolație, însă este compusă din numeroase substanțe chimice periculoase pentru sănătatea umană și are o amprentă de carbon semnificativă.

Spuma poliuretanică este compusă dintr-o listă lungă de substanțe chimice toxice, printre care și substanțe ignifuge care sunt perturbatori ai sistemului endocrin și posibili agenți cancerigeni. În ciuda substanțelor ignifuge din compoziție, spuma poliuretanică este inflamabilă, iar atunci când arde, emite chimicale extrem de toxice, inclusiv dioxine.

În cadrul unui studiu recent realizat de organizația Energy Efficiency for All, spuma poliuretanică a fost cotată ca cel mai periculos material de izolație când vine vorba de efectele asupra sănătății umane. Unii oameni pot dezvolta sensibilități la substanțele toxice din spumă.

Un nou material biodegradabil făcut din lemn oferă izolație termică eficientă și prietenohttps://green-report.ro/lemn-izolatie-termica-biodegradabil/asă cu mediul

Conform Agenției Americane pentru Protecția Mediului (EPA), oamenii expuși la chimicalele din spuma poliuretanică în timpul sau după procesul de instalare riscă să dezvolte astm și alte probleme ale plămânilor și căilor respiratorii, precum și iritații ale pielii și ochilor.

Pe lângă efectele asupra sănătății umane, spuma poliuretanică are o amprentă de carbon semnificativă, fiind bazată pe combustibili fosili. Izolarea unei case cu spumă poliuretanică emite mai mult CO2 în atmosferă decât salvează pe parcursul vieții casei.

spot_img

Ultimele știri