Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Pescarii de crabi din California dau în judecată 30 de companii petroliere

O asociație care reprezintă pescarii de crabi din California a dat în judecată 30 de companii petroliere pentru daunele suferite de pescării în urma schimbărilor climatice.

În cadrul procesului, asociația cere susținere financiară din partea companiilor petroliere pentru a susține industria pescuitului de crabi în viitor. De asemenea, ea cere companiilor să finanțeze studii care vor ajuta pescarii să supraviețuiască încălzirea globală, precum și studii privind noi moduri care pot face pescuitul de crabi viabil.

Încălzirea apelor Oceanului Pacific în zona coastei californiene a dus la creșterea accelerată a unor alge toxice, care atunci când sunt ingerate de crabi, cauzează o acumulare a unei neurotoxine care îi face necomestibili. Sezoanele de pescuit s-au scurtat dramatic începând cu 2015, afectând multe dintre micile pescării din zonă.

Green Report Shop Transport ECO

Procesul este primul de acest fel intentat de un grup industrial privat care încearcă să tragă la răspundere companiile petroliere pentru pierderile atribuite încălzirii globale. De asemenea, sunt cerute despăgubiri din partea acuzaților, inclusiv Chevron, ExxonMobil, BP și alte 27 de companii petroliere.

„Luăm atitudine pentru căpitani și echipaje, familiile lor și proprietarii de afaceri care susțin flota. Companiile de combustibili fosili menționate în proces au adus prejudicii cu bună știință, și trebuie să fie trase la răspundere.”, a declarat Noah Oppenheim, director executiv al asociației.

În ultimele 18 luni, mai multe agenții guvernamentale, inclusiv orașele New York și San Francisco, au dat în judecată companiile petroliere, susținând că au știut de mult timp ce efect vor avea produsele lor asupra schimbărilor climatice, dar nu au luat aproape deloc măsuri pentru a le preveni.

Conform procesului, „acuzații au știut de aproape 50 de ani că poluarea cu gaze cu efect de seră de la produsele lor bazate pe combustibili fosili au un impact semnificativ asupra climei Pământului, inclusiv o încălzire a oceanelor. Acuzații au ascuns pericolele, au încercat să submineze sprijinul publicului pentru reglementări privind gazele cu efect de seră, și s-au implicat în campanii masive de promovare a creșterii utilizării produselor lor în cantități și mai mari.”

spot_img

Ultimele știri