Pescarii sustin ca Delta Dunarii va fi concesionata

in Biodiversitate 28 February 2008 64 Views

Pescarii din Tulcea sustin ca autoritatile nationale doresc sa concesioneze din nou zonele de pescuit din Delta Dunarii.

Presedintele Federatiei Organizatiilor de Pescuit din Delta Dunarii (FOPDD), Lucian Sanda, a declarat joi ca proiectul de lege, initiat de un grup de parlamentari si postat pe site-ul Senatului, va reintroduce sistemul concesionarilor anulat de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) in 2006.

"Cum este posibil ca totul sa se faca pe ascuns si noi, pescarii, sa nu fim intrebati nimic? ANPA s-a chinuit sa scape de concesionari si acum tot ei vor face concesionari, de parca nu stiu ce dezastru a fost. Sa se faca, nu zicem nu, dar nu cu reguli care ii avantajeaza doar pe unii cu bani, in detrimentul pescarilor traditionali", a declarat Lucian Sanda.

El a spus ca vineri, in timpul sedintei Adunarii Generale a FOPDD, pescarii vor dezbate proiectul de lege prin care Delta Dunarii ar putea fi din nou concesionata.

"Toate propunerile noastre vor fi inaintate Parlamentului, iar la sedinta noastra au fost invitati reprezentantii tuturor autoritatilor care ne-ar putea ajuta in modificarea proiectului de lege", a afirmat Lucian Sanda.

Pe ordinea de zi a Adunarii Generale a FOPDD se mai afla puncte privind aderarea unor noi membri, precum si modul de atragere a finantarilor acordate de Uniunea Europeana pentru pescarii si piscicultorii romani.

Comentarii

comentarii