Peste 1.100 de ţestoase şi 750 de ouă, capturate de Garda Civilă din Spania de la doi cetăţeni germani

in Biodiversitate 23 August 2018 63 Views

Doi cetăţeni germani au fost reţinuţi pentru trafic de broaşte ţestoase din specii protejate pe insula spaniolă Mallorca din arhipelagul Insulelor Baleare, a anunţat miercuri Garda Civilă adăugând că a descoperit “cea mai mare crescătorie ilegală de ţestoase din Europa”. 

Ofiţerii au capturat peste 1.100 de ţestoase şi 750 de ouă din 62 de specii diferite, se arată într-un comunicat al Gărzii Civile, citat de AFP.

Oamenii legii au descoperit de asemenea “ţestoase-cutie” din specia Cuora, care provin din Asia de Sud-Est şi se află în mare pericol de dispariţie, dar şi broaşte cu carapace din Mexic, Statele Unite şi Canada, protejate de legislaţia acestor ţări.

“Printre exemplarele confiscate în timpul operaţiunii am identificat 14 din 50 de specii cele mai ameninţate din lume”, au declarat reprezentanţii poliţiei.

Reptilele au fost predate unui centru specializat.

Alături de cei doi germani, agenţii au reţinut şi un cetăţean spaniol, proprietarul unui magazin specializat în vânzarea de animale exotice din Barcelona (Catalonia) “cu care aceştia au menţinut o strânsă colaborare”.

Toţi trei au fost prezentaţi drept “presupuşii autori ai unor delicte contra florei şi faunei, trafic de specii protejate şi spălare de bani”, se precizează în comunicat.

Comentarii

comentarii