Peste 1.000 de automobile electrice achizi┼úionate, anul trecut, prin “Rabla Plus”

in Legislatie, Transport 23 February 2018 52 Views

Programul “Rabla Plus” va continua ╚Öi ├«n acest an, dup─â ce anul trecut peste 1.000 de automobile electrice au fost achizi╚Ťionate folosind acest tip de finan╚Ťare, potrivit ministrului Mediului, Gra╚Ťiela Gavrilescu.

Anul trecut, acest program a fost un succes, iar comparativ cu anul precedent 2016, num─ârul ma┼činilor electrice introduse pe pia┼ú─â, ┼či pe care rom├ónii au dorit s─â le achizi┼úioneze a fost de peste 1.000. ├Än acela┼či timp, se p─âstreaz─â ecobonusul de 4.500 de euro pentru ma┼činile hibrid plug-in”, a spus Gavrilescu.

Prigramul va beneficia de acela╚Öi ecobonus ├«n valoare de 10.000 de euro. Ministrul Mediului a subliniat c─â s─âpt─âm├óna viitoare va avea o ├«nt├ólnire cu reprezentan╚Ťii lan╚Ťurilor de benzin─ârii pentru a le solicita acestora s─â-╚Öi doteze sta╚Ťiile de carburan╚Ťi ╚Öi cu dispozitive de re├«nc─ârcare a automobilelor electrice.

Referindu-se la programul ÔÇŁRabla ClasicÔÇŁ, ministrul mediului a subliniat c─â ╚Öi acesta va fi continuat, iar bonusurile acordate vor avea acee╚Öi valoare ca ╚Öi anul trecut.

Vom finan┼úa ├«n continuare, dup─â aprobarea Fondului de Mediu, programul pentru re├«nnoirea parcului auto na┼úional – vechiul “Rabla Clasic”, prin care fiecare dintre noi care avem acas─â o ma┼čin─â mai veche de opt ani, s─â putem s─â o d─âm ┼či s─â primim printr-un ecobonus de 6.500 de lei, acela┼či pe care l-am dat anul trecut, s─â putem cump─âra o ma┼čin─â nou─â. ├Än acela┼či timp, toate valorile ┼či pentru hibrid, ┼či pentru cele care au emisii de carbon sub 130 de grame au acelea┼či sume, respectiv 1.000 ┼či 1.500 de lei”, a explicat ministrul Gra╚Ťiela Gavrilescu.

Autoturismele ÔÇŁverziÔÇŁ ╚Öi-au dublat cota de pia╚Ť─â ├«n ultimul an

Potrivit datelor anuale ale Asocia╚Ťiei Produc─âtorilor ╚Öi Importatorilor de Automobile din Rom├ónia (APIA), ├«n 2017, cea mai apreciat─â marc─â de automobil electric a fost BMW, care a v├óndut,166 de unit─â╚Ťi, urmat─â de Renault, cu 98 de unit─â╚Ťi, Volkswagen, 83 de vehicule, Mercedes Benz (64), Mitsubishi (32), Volvo (20), Audi (14), Porsche (12), Kia (7) ╚Öi altele (18).

Comentarii

comentarii