Peste 1.000 de automobile electrice achiziţionate, anul trecut, prin “Rabla Plus”

in Legislatie, Transport 23 February 2018 49 Views

Programul “Rabla Plus” va continua și în acest an, după ce anul trecut peste 1.000 de automobile electrice au fost achiziționate folosind acest tip de finanțare, potrivit ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Anul trecut, acest program a fost un succes, iar comparativ cu anul precedent 2016, numărul maşinilor electrice introduse pe piaţă, şi pe care românii au dorit să le achiziţioneze a fost de peste 1.000. În acelaşi timp, se păstrează ecobonusul de 4.500 de euro pentru maşinile hibrid plug-in”, a spus Gavrilescu.

Prigramul va beneficia de același ecobonus în valoare de 10.000 de euro. Ministrul Mediului a subliniat că săptămâna viitoare va avea o întâlnire cu reprezentanții lanțurilor de benzinării pentru a le solicita acestora să-și doteze stațiile de carburanți și cu dispozitive de reîncărcare a automobilelor electrice.

Referindu-se la programul ”Rabla Clasic”, ministrul mediului a subliniat că și acesta va fi continuat, iar bonusurile acordate vor avea aceeși valoare ca și anul trecut.

Vom finanţa în continuare, după aprobarea Fondului de Mediu, programul pentru reînnoirea parcului auto naţional – vechiul “Rabla Clasic”, prin care fiecare dintre noi care avem acasă o maşină mai veche de opt ani, să putem să o dăm şi să primim printr-un ecobonus de 6.500 de lei, acelaşi pe care l-am dat anul trecut, să putem cumpăra o maşină nouă. În acelaşi timp, toate valorile şi pentru hibrid, şi pentru cele care au emisii de carbon sub 130 de grame au aceleaşi sume, respectiv 1.000 şi 1.500 de lei”, a explicat ministrul Grațiela Gavrilescu.

Autoturismele ”verzi” și-au dublat cota de piață în ultimul an

Potrivit datelor anuale ale Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA), în 2017, cea mai apreciată marcă de automobil electric a fost BMW, care a vândut,166 de unități, urmată de Renault, cu 98 de unități, Volkswagen, 83 de vehicule, Mercedes Benz (64), Mitsubishi (32), Volvo (20), Audi (14), Porsche (12), Kia (7) și altele (18).

Comentarii

comentarii