Peste 1.000 de studenți au ales bicicletele studentObike într-o săptămână

in Green Revolution, Recomandate 30 March 2015 360 Views

Peste 1.000 de studenți au pedalat pe bicicletele studentObike în prima săptămână de la deschiderea centrelor din București. Cele trei puncte de închiriere au fost deschise toată săptămâna, inclusiv pentru weekend, în ciuda ploii care i-au ținut pe studenți departe de biciclete mai mult de jumătate din săptămână. 

studenti

Cele 160 de biciclete din București au fost închiriate de 522 de studenți la centrul studentObike din Regie, 253 de studenți la centrul din Politehnică și 460 la centrul din Agronomie. Bicicletele se pot închiria pe baza legitimației valide de student și a actului de identitate.

Studenții pot folosi bicicletele atât în campusul universitar, cât și în afara acestuia și pot închiria bicicletele pentru maxim 5 ore în timpul zilei și de la ora 18 la ora 12 a doua zi. Echipa Asociației Green Revolution care deține centrele de bike-sharing a observat că studenții închiriază bicicletele în medie pentru 2-3 ore, în special pentru agremenet, dar, în mai mică măsură, și pentru deplasare din cămin la cursuri.

De astăzi, se deschid și centrele studentObike de la Facultatea de Construcții din Iași și cel de la Facultatea Petrol și Gaze din Ploiești.  Pe 2 aprilie se deschide centrul de la Complexul Hașdeu din Cluj, iar pe 8 aprilie se deschide centrul de la Universitatea de Vest din Timișoara. În total, 330 de biciclete sunt la dispoziția studenților din toată țara în sezonul 2015 al centrelor studentObike. 

În cei patru ani de funcționare, programul  studentObike a reușit să scoată peste 80.000 de studenți la pedalat. Numai în 2014, peste 23.000 de studenți au ales bicicletele studentObike ca mijloc de transport sau de recreere.

Puteți citi și:

Centrele de bike-sharing pentru studenți s-au deschis azi în București

Peste 23.000 de utilizatori ai bicicletelor studentObike în 2014

Peste 2.000 de oameni au închiriat bicicletele I’Velo în primul weekend după deschidere

„Șuetă pe bicicletă” a deschis sezonul I’Velo în București. O mie de închirieri în prima zi

Comentarii

comentarii