Peste 130 de centre de fier vechi au fost verificate de Poli╚Ťia Transporturi

in Poluare, Transport 2 September 2020 90 Views

Peste dou─â tone de materiale feroase ┼či neferoase, pentru care nu exista documenta╚Ťia legal─â, au fost recuperate de poli╚Ťi╚Ötii de la transporturi, ├«n urma unei ac╚Ťiuni pentru reducerea num─ârului de furturi din vagoanele de marf─â, care a avut loc pe 27 august.

Poli┼úi┼čtii, cu sprijinul a 25 de angaja┼úi feroviari, au verificat 55 de trenuri de marf─â ├«n sta┼úiile de cale ferat─â ┼či 35 ├«n triaje.

Au fost efectuate controale ├«n depouri, revizii, parcuri reci, ├«n linie curent─â, precum ┼či ├«n magazii de piese de schimb, fiind constatat un caz ├«n care au existat nereguli.

├Än cadrul ac╚Ťiunii, au fost verificate 138 de unit─â┼úi care au ca obiect de activitate colectarea de de┼čeuri de metale feroase ┼či neferoase, de unde au fost recuperate 2.355 de kilograme de astfel de materiale, pentru care nu exista documenta╚Ťia legal─â. Poli╚Ťi╚Ötii au ├«ntocmit trei dosare penale, ├«n care sunt cercetate cinci persoane.

Au fost efectuate și 62 de controale la firme de pază care asigură securitatea în sistemul transporturilor feroviare.

Poli╚Ťi╚Ötii au aplicat 195 de sanc┼úiuni contraven╚Ťionale, ├«n valoare total─â de 116.555 de lei.

 Exemple:

├Än urma controlului efectuat la o firm─â, poli╚Ťi╚Ötii Sec┼úiei Regionale de Poli┼úie Transporturi Bucure┼čti au descoperit aproximativ 15.000 kg. de de╚Öeuri de sabo╚Ťi de fr├ónare ╚Öi 75.000 de kilograme de ro╚Ťi ╚Öi bandaje de ro╚Ťi provenite de la vagoane, pentru care se efectueaz─â verific─âri cu privire la actele de provenien╚Ť─â.

Poli╚Ťi╚Ötii Serviciului Jude╚Ťean de Poli╚Ťie Transporturi Arge╚Ö au efectuat un control la o societate ce are ca obiect de activitate achizi╚Ťionarea de materiale reciclabile.

Un b─ârbat ar fi valorificat, ├«n anul 2017, la centrul de colectare 42.500 de kilograme de fier vechi, despre care ar fi specificat c─â provin din gospod─âria proprie ┼či ar fi ├«ncasat 40.933 de lei.

Acesta nu ar fi declarat nici veniturile realizate, ├«n vederea sustragerii de la plata impozitelor c─âtre bugetul general consolidat al statului. ├Än cauz─â, a fost ├«ntocmit dosar penal sub aspectul s─âv├ór╚Öirii infrac╚Ťiunii de evaziune fiscal─â.

Citește și:

Standardul interna┼úional de reparare a de┼čeurilor DEEE a fost transpus ├«n limba rom├ón─â

Comentarii

comentarii